Selmer I.H. tillbaka i vinnarcirkeln

Stall Ratus Selmer I.H. (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) visade idag med besked att han var tillbaka i vinnarcirkeln. Segern skrevs till nio längder. Till vinnarcirkeln hittade även Stall Grå & Magnuz Cederroths skimmel Love of Mine (Magnus A Djuse/Catarina Norqvist) som drog till ledningen och vann.


Selmer I.H. startade från dubbla tillägg i långloppet och hamnade inledningvis i kön med Samu Sundqvist. När två varv återstod gick de på via tredjespår och brisade till ledningen med 1800 meter kvar. Han varvade på 1.15,5 och drog i eget tempo. På sista långsidan fick han en lucka som successivt växte hela vägen in i mål till en överlägsen seger med nio längder på 1.14,2v/2680m, via 1.13,1 sista 500m. Här var det 25 000 kronor i förstapris till Stall Ratu som äger hästen. Ingemar Hultqvist är både tränare och uppfödare till vinnaren. Här blev Corroded (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) trea efter att de släppt till vinnaren och fått ett lopp i rygg på denne.

Love of Mine var rask från start med Magnus A Djuse och de tog hand om ledningen in i första sväng. De nådde halvvarvet på 1.19,3 för att sedan passera varvningen på 1.18,3. De försökte utmana på upploppet, men Love of Mine gick kontrollerat undan på bra sätt till seger med en längd på 1.17,1v/1640m, via 1.15,4 sista 500m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna Stall Grå HB & Magnuz Cederroth. Catarina Norqvist tränar och Helena Moliis är uppfödare.

Noterat:

Krister Söderholm körde Skellefteåhästen Zolglimten (Jennifer Lundström) till seger i Svensk Travsports Kallblodsserie.

Det blev även andraplatser för John Östmans duo Dazzling Pearl och Nacrous, samt tredjeplatser för Kajsa Jonz (Heidi Hiltunen/Knut Jonsson) och Guli Tone (Mats Gällerstedt).

Text: Håkan Persson
Foto: Anna Eidegern Beijar

Publicerad måndag 31 augusti 2020. info@umaker.travsport.se