SM-silver för Don Viking

Från klarhet till klarhet, har Don Viking (Stefan Dellbro) tagit steget in i den svenska kallblodseliten. Idag spurtade han tillsammans med Sandra Eriksson in till en andraplats i Kallblod-SM på Bergsåker bakom suveräne Månlykke A.M.


Don Viking hittade ner i tredje invändigt och låg friskt på bettet för Sandra Eriksson. 1400 kvar lyckades Sandra hitta ut i fjärde utvändigt med en pigg Don Viking. På sista långsidan gick de med i angrepp i tredjespår. I slutsvängen kom Don Viking via fjärde i egen attack och avslutningen var riktigt bra till andraplatsen kort före mål. Tiden blev 1.24,1a/2640m och andraplatsen var värd 125 000 kronor. Stefan Dellbro tränar och deläger Don Viking tillsammans med Anneli Oskarsson som också är hästens uppfödare.

Guli Björn var ute i provinskampen och grejade en fin andraplats värd 25 000 kronor tillsammans med sin tränare Stefan Johansson.

Igår blev det dessutom en andraplats i STaR Bergsåkers Stora Pris för Pacino Brave (William Strand/Aleksi Kytölä). Andraplatsen belönades med 50 000 kronor.

Text: Håkan Persson
Foto: TR Bild / Lars Jakobsson

Publicerad lördag 29 augusti 2020. info@umaker.travsport.se