Wild Donnan tog fjärde årssegern

Under lördagen körde Solänget sin STL-dag och innan kupongen segrade Stefan Dellbros Wild Donnan (arkivbild) för fjärde gången i år. Det fyraåriga stoet har nu passerat 200 000 kronor inkört totalt. Ove A Lindqvist satte dit en kuskseger i Solängets största lopp, Silverörnen (STL Gulddivisionen), bakom Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F.


Wild Donnan startade från springspår på tillägg med Ulf Ohlsson. De kom iväg bra från start och var tidigt i kapp starthästarna, men fick tredjespår genom första sväng. Sedan landade de utvändigt ledaren efter knappa halvvarvet för att kunna överta fronten i nästa skede. De fick varva på 1.31,5 och ökade successivt tempot under första halvan av slutrundan. På upploppet kom en häst snabbt mitt i banan och utmanade, men Wild Donnan sträckte på sig och gick undan till seger med en halv längd på 1.30,4v/2160m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägargänget med Stefan Dellbro i spetsen. Stefan Dellbro är även tränare till vinnaren som är uppfödd av Stall Dubbel-W. HB & Anneli Oskarsson.

Ove A Lindqvist fick chansen i STL Gulddvisionen - Silverörnen bakom Robert Berghs Mindyourvalue W.F. som han lade upp ett offensivt upplägg. Tidigt framme utvändigt ledaren och lade press på denne. Kort före mål kunde greppet kopplas till segern som var värd 150 000 kronor. Detta var ekipaget tredje start tillsammans och de är fortfarande obesegrade.
I samma lopp gjorde Stall Grås From the Mine (Catarina Norqvist) debut i Gulddivisionen och var fyra, knappt slagna om tredjeplatsen.

HP

Publicerad söndag 23 augusti 2020. info@umaker.travsport.se