Inför V75® (fredag): Åker ”hem” med fyra chanser

Robert Dunder lämnade i somras Umåkertravet för att bli tränare på Bergsåker.
På fredag vänder han ”hem” med fyra hästar som jagar en seger på V75®.
- Jag åker till Umåker med en god känsla och mina fyra hästar ska räknas, säger Robert Dunder.


Robert Dunder har haft egen gård strax utanför Umeå. I somras gjorde han och familjen slag i saken och bestämde sig för att flytta. Per Linderoth valde att flytta hem till Östersund och Mellangård i Sundsvall blev till salu och familjen Dunder valde att slå till.
- Vi hyrde gården först, men nu har vi köpt den och det känns väldigt bra. Vi har anpassat oss bra och det känns väldigt stimulerande, säger 35-åringen.
Mellangård är i travvärlden känd som gården där Åke Svanstedt tränade fram mängder av stjärnor, bland annat Zoogin och backen där hästarna tränas är nästan mytomspunnen.
När Svanstedt valde att lämna Sverige för att söka nya utmaningar på andra sidan Atlanten köpte Per Linderoth gården och nu är det alltså Robert Dunder som tagit över.
- Det är en jättefin anläggning och jag är mycket nöjd med resultatet sedan vi flyttade hit. Jag var inte helt tillfreds med resultatet där vi höll till tidigare och det stulade lite hela tiden. Hästarna har fått vara friska och fräscha hela tiden sedan vi kom hit och känns bara bättre och bättre hela tiden

Fina tvååringar
I stallet finns för närvarande 29 hästar, blandat mellan lite äldre och nytt.
- Jag är jättenöjd med det material jag har. Det är en bra mix med unghästar och lite äldre som är på väg upp i klasserna. Sedan hoppas jag att Even's Cool Boy ska få vara hel och fräsch och få visa vad han kan, han borde ha en del ogjort på banan. Han har haft en senskada och vi skyndar långsamt. Bland de yngre
hästarna, jag har tio tvååringar, finns det säkert någon eller några som vi kan sikta lite högre med.
På fredag fortsätter V75 Winter Burst ® till Roberts gamla hemmabana Umåker och det är något han ser fram emot.
- Jag har med mig fyra fina hästar och jag tycker att alla ska ses med viss chans, men vill inte plocka ut någon som är bättre än den andre. Den som får bästa resan och har turen med sig ska kunna vinna hoppas jag.
- Shut Up And Dance (V75-2) var behandlad inför det senaste loppet och jag hade bara tränat honom i backen och jag tycker att han gjorde ett klart godkänt lopp. Jag räknar med att han kommer att vara bättre den här gången och han lär ju få en fin resa. Han är inte så snabb från start och Lupin Håleryd är mycket rappare från start än vad han är.
- Lupin Håleryd (V75-2) har varit struken inför en tilltänkt start och hon fick en mindre sårskada så det var inget allvarligare. Hon känns fin i träningen och det är en häst jag håller högt. Hon är snabb från start och jag kör gärna i ledningen om vi kommer dit och jag är nöjd med det hon presterar i jobben.
- Albert Zonett (V75-4) är en fin häst som bara är i början av sin karriär. Han är efter Love You och är mer stark än snabb än så länge och det finns stor utveckling i honom. Han är lite uppfräschad efter det senaste loppet och han har fått träna på efter et och jag är nöjd med honom. Den långa distansen är en fördel och spåret spelar inte så stor roll för hans del då han inte är snabb från start.
- Zooropa (V75-5) opererades i halsen i våras och efter det har hon varit jämn och säker och blir bättre och bättre. Hon kan ta ut sig mer och starta kontinuerligt vilket gör att hon också utvecklas. Hon känns fin och jag var nöjd med hennes insats senast och jag tror att hon vinner lopp när som helst och är en outsider här från ett passande spår.

Publicerad tisdag 22 december 2020. info@umaker.travsport.se