Oleander Face skrällde i Boden

Det travades på Bodentravet ikväll och det blev en skrällseger för Oleander Face (Annbritt Johansson) som segrade med John Östman. Han tog förövrigt en kuskdubbel ikväll.


Oleander Face inledde från bakspår och John Östman placerade ekipaget i fjärde utvändigt, en bit ner i fältet. I slutsvängen fick han fritt och kunde bli framdragen. På upploppet kom Oleander Face flygandes mitt i banan och spurtade till seger med en halv längd på 1.14,8a/1640m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägaren Lars Åkesson och det är Annbritt Johansson som tränar vinnaren. Första årssegern och därmed passerade han 100 000 kr insprunget i år och 900 000 kr totalt. Hedershästen gjorde ikväll sin 128:e start går mot miljonen intjänat nästa år.

Noterat:

John Östman passade på att ta en dubbelseger när han även segrade med finsktränade Al E.Gador Zet (Hannu Heikkilä) i ett lopp med 50 000 kr i förstapris.

Kuskseger blev det även för Krister Söderholm när han segrade i kallblodsloppet med Ravn Kiro (Jerker Bjurman), även här med 50 000 kr i förstapris. I samma lopp var Tåga Ted (John Östman/Anne-Mari Fjällström) trea.

Det blev även en tredjeplats för Emilie K. (Krister Söderholm/Aleksi Kytölä).

HP

PS. Sorry att jag missade att nämna i Fredagsmagasinet att även Annbritt Johansson och Micael Ågren hade varsin häst till start på Bodentravet. Desto roligare att jag fick skriva om en seger för Annbritt ikväll!

Publicerad fredag 18 december 2020. info@umaker.travsport.se