Xtra G.T. segrade direkt i ny regi

Det var flera fartfyllda race under tisdagskvällen. Vi fick två hemmasegrar, Xtra G.T. (Tino Lindström) segrade direkt i debuten för Lindström och Know My Name (Micael Melander/Marita Oskarsson) som kommit tillbaka efter skadefrånvaro. Det blev dubbelseger för duon Mats E Djuse och Markus Pihlström genom Comte Godiva och Amour Amour. Decembersprintern gick till Digital Ink (Robert Bergh) som vi Ove A Lindqvist i sulkyn.


imageu01i4.pngJewel of Renka (Ricky Eklund) startade från tillägg, men öppnade raskt och kunde ta ledningen redan in i första sväng. Anförde fältet hela vägen, gick undan på upploppet till säker seger. Don Roseman kördes invändigt tills de gick ut på slutrundan. Tog då positionen som första häst i andraspår, men kunde aldrig gå i närkamp med vinnaren. Mood's Quvarting kördes fram som första häst i andraspår, men kunde krypa ner i rygg på ledaren. Hakade på bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/-E6L0TFy-Yo

Caraway (Susanne H Osterling/Ulrica Håkansson) hamnade i fjärde invändigt från sitt bakspår. Hittade luckor och kunde ta sig ut i tredjespår 400 kvar. Fick draghjälp runt slutsvängen och kom snabbast mitt i banan på upploppet. Grepp kort föremål. Fabian B.R. var snabbast från start och tog hand om ledningen kort efter start. Fick bestämma tempot, men kunde inte försvara sig på upploppet när vinnaren kom flygandes ute i banan. Variety Show hamnade i tredje invändigt. Lyckades hitta ut och kom via tredjespår genom slutsvängen. Gav ledande favoriten en match, men fick nöja sig med tredjepriset här.
https://youtu.be/_LsWmXmV1J4

imagegdc1b.png

Xtra G.T. (Tino Lindström) slog till direkt i ny regi! Kom fram bra från tillägg och var med som femte häst, vilket blev andra utvändigt. Gick på 400 kvar i tredjespår och gick snabbt genom slutsvängen. Kopplade greppet i god tid till säker seger. Fashion Queen W.W. öppnade bra, men släppte för ett lopp i rygg på ledaren. Fick luckan och utmanade ledaren, men kunde inte svara vinnaren. Storm Rider spetsade in i första sväng. Fick dirigera, men kunde inte försvara sig på upploppet.
https://youtu.be/fyJadrbesFs

imageosun5.png

Comte Godiva (Mats E Djuse/Markus Pihlström) kördes till ledningen. Höll tempot uppe och försökte att inte bjuda in konkurrenterna. Kunde hålla undan till seger före en snabbt avslutande Kryptonite Zon som fått loppet i andra utvändigt. Gick på i tredje 500 kvar och avslutade strålande bra i regidebuten. Shut Up and Dance fick tredje utvändigt. Följde med i angrepp genom slutsvängen, men fick nöja sig med tredjeplatsen. 
https://youtu.be/iOXVxiTLg40

Digital Ink (Ove A Lindqvist/Robert Bergh) körde om ledningen, men fick ge sig efter knappa halvvarvet. Tog då rygg på ledaren. Kunde ta sig ut i andraspår på upploppet och sedan störtdyka invändigt till knapp seger. Wasa Warrior hamnade som första häst i andraspår efter den inledande rusningen. Kopplade grepp på ledaren när de svängde in på upploppet, men kunde inte stå emot vinnaren som kom invändigt. Eder Bob var med som tredje häst bakom ledarduon och tog andra utvändigt 800 kvar. Gick på 300 kvar och försökte utmana, men fick inget grepp på de invändiga.
https://youtu.be/cC1rTrX7_OQ

Amour Amour (Mats E Djuse/Markus Pihlström) hittade andra utvändigt och kunde gotta sig i en stark rygg. Vred ut till eget angrepp i tredjespår i slutsvängen. Kopplade segergreppet i god tid före mål. Willmer Gel tog positionen utvändigt ledaren och gjorde jobbet. Hade övertag på ledaren 400 kvar, men kunde inte stå emot vinnaren som fått lifta med i rygg. Pacino Brave öppnade bra, men släppte för ett lopp i rygg på ledaren. Fick fritt inne på upploppet och hann precis fram till tredjeplatsen.
https://youtu.be/l58F0RB6Whc

web-9628.jpg

Hammarns Qurt (Malin Strinnlund/Ulrica Edsén) trevade lite inledningsvis och valde rygg på ledaren. Fick sedan tredje invändigt. Hade långt fram, men levererade en mycket rask avslutning och hann fram för att koppla grepp precis innan linjen. Hallsta Goudmix hade dubbla tillägg och tog sig successivt framåt som sjätte häst för att få kontakt. Gick på 700 kvar i tredjespår och var framme utvändigt ledaren i slutsvängen. Kopplade grepp på ledaren direkt på upploppet, men kunde inte stå emot vinnaren hela vägen. Gordon Ålj var med som tredje på innern, men förbättrade sig till ledarryggen. Ut som första häst i andraspår 1100 kvar. Kopplade greppet 550 kvar, men fick ge sig på upploppet.
https://youtu.be/3nq5YV-7ff4

Know My Name (Micael Melander/Marita Oskarsson) öppnade bra och var med som tredje häst. Gick ut för att ta positionen som första häst i andraspår. Fick göra jobbet, men kunde enkelt koppla greppet på upploppet och vinna lätt. Boston Flip utmanade om ledningen, men kröp ner i ledarryggen. Fick sen lucka och avslutade mycket bra till andraplatsen. One for You inledde som fjärdehäst, men tog andra utvändigt när det fylldes på med hästar. Satt kvar länge och hängde med till tredjeplatsen.
https://www.youtube.com/watch?v=0bV4eUu49s4

Nästa tävlingsdag är fredagen den 25 december, även kallad juldagen. Då kör vi Winter Trot Classic med spel på V75(R).

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman