Wasa Warrior - wire to wire

Skellefteåtravet kvällstravade på en vinterbana och det blev en Umåkerseger. Wasa Warrior (Aleksi Kytölä) kördes till ledningen av Stefan Johansson och de drog undan till säker seger. (Arkivbild)


Wasa Warrior var snabbast ut bakom bilen och Stefan Johansson drog till ledningen när fältet var på väg in i första sväng. De passerade halvvarvet på 1.11,6 och varvet på 1.13,3. Stefan drog undan i ledningen med några längder och gick undan lätt på upploppet till seger med sex längder på 1.14,0a/1640m. Aleksi Kytölä tränar Classic Photo-sonen som äntligen fick ta första årssegern och den var värd 25 000 kronor. Ägare och uppfödare är Matti Aho, Finland. Tredjeplatsen till Coal Trader (Hanna Olofsson/Catarina Norqvist), trots att de startade från spår 12 över den inte helt idealiska sprinterdistansen.

Noterat:

  • Det blev andraplatser för Lady Loony (John Östman) och Cemonroc de Coeur (Ove A Lindqvist/Erica Sandström).
  • Vi noterade också en kuskseger för Krister Söderholm bakom Maxi (Christine Axelsson) som segrade i Decemberstoet, samt en delägarseger för Skogsro Konsult&Utveckling AB när Gun de Chanlecy (Hanna Olofsson) var starkast i ett långlopp.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad lördag 5 december 2020. info@umaker.travsport.se