Dunder-dubbeln

Robert Dunder fixade Dagens Dubbel på Bodentravet idag. Han segrade i första avdelningen med Stall Ratus Höwings Star som hann fram och vinna med nos över stallkamraten Magnifik Brodde. Sedan satte Robert dit egentränade Variety Show som vann överlägset.


Höwings Star startade från bakspår med Robert Dunder och de fick tredje utvändigt. De gick på i tredje spår med ca 600 kvar. Vid upploppet början var de framme utvändigt om ledarduon. Det blev en upploppsduell med stallkamraten Magnifik Brodde som gått i ledningen. Sida vid sida och hårt i mål! Målfotot visade seger med en nos för Höwings Star på 1.14,8a/1640m och samma tid för tvåan Magnifik Brodde (Samu Sundqvist). Båda hästarna tränas av Ingemar Hultqvist och ägs av Stall Ratu. Förstapriset var på 35 000 kronor. Tredjeplatsen till Elit Håleryd (Magnus A Djuse/Mats Bucht) efter ett lopp i rygg på ledaren.

Variety Show öppnade helt okej med sin tränare Robert Dunder och de fick så småningom andra utvändigt. 1400 kvar rundade de fram till utvändigt ledaren. Dunder började trycka på och ledarduon fick några längder ner till övriga. I slutsvängen galopperade ledaren och Variety Show blev helt ensam, och han kunde jogga undan till en överlägsen seger med sex längder på 1.14,9a/2140m. Det var 35 000 kronor i förstapris till ägarna Jonas Ullén, L Nord och P-E Johansson.

Noterat:

  • Reflexion (Robert Dunder/Thomas Lindbom) var tvåa från spår 15 i en spårtrappa. Det blev tredjeplatser för Boston Flip (Stefan Johansson) och Stålville (Ove A Lindqvist/Mats Gällerstedt).
  • Ove A Lindqvist tog en kuskseger med Skellefteåhästen Ängens Airman (Birgitta Vestermark).

    HP

Publicerad söndag 16 februari 2020. info@umaker.travsport.se