Källsjöviking var starkast i sprinterlopp

Referat och bilder från dagens lunchtävlingar.
Fem hemmasegrar: Källsjöviking (Mats Gällerstedt), Xanthis Exciting (Robert Dunder), Wild Donnan (Stefan Dellbro), Special Mystery (Mika Haapakangas) och Redhot Tap Dancer (Mika Haapakangas).


Bodenkusken Jonas Petrén tog karriärens första seger med Mr Sånna (Hanna Olofsson).
13-årige Prince Hall (Nils Elfving) tog också karriärens första seger och Heidi Hiltunen satt i vagnen.
John Östman segrade bakom Solängethästen Toutre.

KSV1.jpg

Xanthis Exciting (Robert Dunder) spetsade inledningsvis som ensam på startvolten, men tilläggshästarna var ifatt och förbi i första sväng. Dunder gick ut som första häst i andraspår med ca 1800 meter kvar. Ett varv senare tryckte han sig till ledningen och drog ifrån till en enkel seger. Digital Assets var först framme för att överta ledningen, men fick per omgående släppa för ett lopp i ledarryggen. Bra avslutning till andraplatsen. Shake that Bubble kördes invändigt och spurtade till tredjepriset.

KSV2.jpg

Toutre (John Östman/Lennart Frölander) kunde inte försvara innerspåret, men tog sig ut och kunde gå fram som första häst i andraspår vid halvvarvspasseringen. Med knappa halvvarvet till mål tryckte han sig till ledningen och gick undan till enkel seger. Anaheim Kemp gick på i tredjespår ca 700 kvar och avslutade positivt till andraplatsen. The Swede gick med i tredjespår från kön och grejade tredjeplatsen.

KSV3.jpg

Wild Donnan (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) spetsade direkt och ledde runt om. Fick dock hård press i omgångar under slutrunda, men svarade till en säker seger. Bra! Bäck Svart startade från dubbla tillägg och gick tidigt på via tredjespår för att landa utvändigt ledaren. Pressade och såg ut att få grepp i slutsvängen, men kunde inte svara när ledaren kom tillbaka. Turbo Trine hängde med som 3-4:e häst och tog tredjeplatsen lite på avstånd bakom tätduon.

KSV4.jpg

Mr Sånna (Jonas Petrén/Hanna Olofsson) körde sig till ledningen efter 400 meter. Fick en fråga kort senare, men försvarade resolut ledningen. Fick press igen i slutsvängen, men svarade ledningen och körde undan till säker seger. Kahlua Bishop satte i kön och avslutade bra, men hann inte i fatt ledaren. Santana’s Ultimate inledde invändigt, men hittade ut i andra utvändigt och avslutade bra på upploppet till en tredjeplats.

KSV5.jpg

Special Mystery (William Strand/Mika Haapakangas) satt nere i kön och gick med i tredjespår 1100 kvar. Fick en tung slutrunda, men hade ändå spurtkrut kvar att ta sig först. Riktigt bra! Wasa Rebel kördes fram utvändigt ledaren. Fick grepp på ledaren, men kunde inte svara vinnaren. Dreams Patric fick loppet i andra utvändigt och spurtade mellan hästar till tredjeplatsen.

KSV6.jpg

Källsjöviking (Mats Gällerstedt) kunde inte försvara innerspåret, men gick istället ut och tog positionen som första häst i andraspår. Gnuggade på ledaren och fick greppet, samtidigt som han kunde svara när Gullpål fått luckan från tredje invändigt. Gullpål spurtade piggt, men hann inte fram. Haga Modde satt som tredje häst i andraspår. Kom snabbt via tredje i slutsvängen och avslutade bra. Trea.

KSV7.jpg

Redhot Tap Dancer (Magnus A Djuse/Mika Haapakangas) grejade en klassisk wire-to-wire när han försvarade ledningen och vann lätt på bra sätt. Mycrazydream satt i fjärdeutvändigt och gick med i tredjespår under slutrunda, men fick ställa på fjärde genom slutsvängen. Snabbt avslut, men hade för långt fram. Pinewood Man satt en bit ner i andraspår. Satt kvar när attackerna kom i tredje, men fick luckan sent på upploppet och avslutade bra och blev trea.

KSV8.jpg

Prince Hall (Heidi Hiltunen/Nils Elfving) var snabbast ut och spetsade, men släppte för ett lopp i ledarryggen. Luckan kom invändigt på upploppet och han spurtade till segern. Kicking Viking satt nere i kön och gick med i avancemang på baksidan. Kom snabbt i vida spår i slutsvängen. Bra avslutning. Kias Mando gick på i tredjespår när de gick ut på slutrundan. Såg ut att kunna koppla grepp på stallkamraten, men fick nöja sig med tredjeplatsen.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad måndag 24 februari 2020. info@umaker.travsport.se