Ledare: Galatider

Här är Håkan Perssons ledare i programmet till tävlingarna på fredag (7/2) med bl.a. Mästerkusken.


Årets Travgala

Med tanke på den respons som undertecknad har fått, kändes det som att det var ett lyckat drag att byta galamiljö till Droskan. Det var en kväll med många känslor. Mest glada. En portion sorgligt när vi hedrade och mindes de som lämnat oss under 2019. Någon kanske också var lite besviken på juryns utnämningar. Det är oundvikligt när det är jämna kategorier.

Personligen vill jag lyfta fram två tacktal som berörde mig lite mer än övriga.
Veikko Haapakangas hyllning till Marianne som fick ett specialpris. Marianne var tyvärr inte på plats, men det blev så uppenbart att hon förtjänade sitt pris när Veikko höll sitt tal. Hon gör ett oerhört jobb hos Stable Haapakangas och hon utstrålar arbetsglädje. Det var känslosamt och fint.

Sven-Olof Moliis beskrev målande under det var att vara hästägare när familjen fick Hästägarepriset. Han ur mycket hästarna betyder för familjen. Känslan att åka till Solvalla och STL-finalerna med en liten häst (From the Mine) som tränas av en amatör (Catarina Norqvist) i Norrland och körs av en 19-åring (Magnus A Djuse). I defileringen se de andras stora hästar som tränas av välkända namn och kördes av stjärnkuskar. Han beskrev hur de var inställda på att bli förnedrade. Istället blev det seger och succé!

Bilder och pristagare finns på annan plats i programmet.

Årets Hästgala

Den stora hästgalan i Stockholm där Umåker representeras av Kriteriesto-vinnaren Guli Anna som nominerats i klassen ”Årets Kallblod”. Väldigt hedrande för kretsen kring hästen och vi håller alla tummar från hela Umåker. De kommer garanterat att få en riktigt trevlig kväll, oavsett utfallet. Kretsen kring hästen känner ni till vid det här laget, men det är alltid värt att nämna tränaren Stefan Johansson, ägarna Nils-Olov Zetterblad och Tomas Byberg, samt skötaren Ida Sörli. Dessutom är Guli Anna uppfödd av Fredrik Andersson och HB Anderssons Hästar. Lycka till!
Guli Anna plockade hem tre priser vid vår travgala. Årets Häst, Årets Sto/Damklubbens Pris och Årets Yngre Kallblod.

Årets Ponnytravgala

Vi passar också på att meddela att vi har en ponny nominerad till Årets Ponnytravgala som hålls den 14 mars i Solna. Det är Kriterietvåan Pollypuff som nominerats till ”Årets Treåring, kat.A”. Pollypuff tränas och körs av Vendela Lång. För Vendela blev det ”Årets Ponnypris” på vår travgala. Hon hade ett fint 2019 med hela 19 kusksegrar, varav Pollypuff stod för nio av dessa. Monica Lång äger Pollypuff. Lycka till!

Mästerkusken

Ikväll kör vi Mästerkusken som blivit en återkommande tradition. Detta blir den 22:a upplagan. Förra årets vinnare, tillika vår Champion, Magnus A Djuse är på plats för att försvara titeln. I år lottades han på Solängethästen Kias Mando. Ulf Ohlsson var nominerad till Årets Hästgala som ”Årets Kusk”. Han väljer dock att besöka Umåker, istället för att dra på sig galaklädseln. I Mästerkusken får han chansen bakom formtoppade hemmahästen Reflexion. Mats E Djuse valde att tacka nej till Mästerkusken, eftersom han är nominerad till ”Årets Komet”. I mina ögon bör han ha en riktigt bra chans att vinna den titeln, bland annat i konkurrens med Skellefteåtravets Erica Guldhag.

Restaurangsläpp

Umåker och Travrestaurangen har löpande fått en hel del förfrågningar om bokningar till vår STL-dag med spel på V75® som vi kör lördagen den 18 april. Restaurangfrågan är inte löst, men den har mycket hög prioritet. Oavsett lösning, så har vi kommit överens om att börja ta bokningar till restaurangplatserna till den dagen från och med måndag den 9 mars, kl. 09:00. Ev. bokningar före det datumet gäller inte. Se till att hålla koll på den 9 mars i almanackan, så du kan boka ditt bord till årets finaste travdag på Umåker.

Samarbetspartners

Ikväll har vi fem samarbetspartners. Vi hälsar dessa lite extra varmt välkomna till kvällens tävlingar. Det är Torbjörn Sundhs Entreprenad, Johanssons Rör, Björkstadens Sanering (BSAB), Norrmaskiner och KRAFFT.

Fredagsmagasinet

Jag avslutar med att slå ett slag för vårt Fredagsmagasin. Robert Karlsson och undertecknad kör ett webb-TV-program på fredagarna där vi går igenom vad som har hänt, kommer att hända och lite allmän information. Dessa publiceras på umaker.se, vår YouTube-kanal och vår Facebook-sida. Kika gärna in!

Ja, men då kör vi!

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör

Publicerad måndag 3 februari 2020. info@umaker.travsport.se