Robert Skoglund - Mästerkusken

Han slank in i Mästerkusken som femte reserv efter ett sent återbud. Robert Skoglund kom, sågs och segrade bakom Kahlua Bishop.


Kvällens dubbelsegrare blev Susanne H Osterling (Mias Sardonyx och Granit Palema) och Ove A Lindqvist (Don Viking och Kalashnikov).

Det blev förutom Don Viking (Stefan Dellbro), ytterligare två hemmasegrar via Make Someone Happy (Mika Haapakangas) och skrällen Kaksi Can (Robert & Torgny Kärrman).

RS2.jpg

Make Someone Happy (Magnus A Djuse/Mika Haapakangas) kördes till ledningen i första sväng. Fick bestämma och gick undan till en enkel seger. More to come! Eaton fick loppet i ryggledaren och hängde med till andraplatsen på bra sätt. Florianne galopperade efter ett halvvarv och tappade mycket. Reparerade storstilat till tredjepriset.

RS3.jpg

Mias Sardonyx (Susanne H Osterling/Lars Forsman) övertog ledningen efter 600 meter körda. Hade allt under kontroll och joggade undan till en säker seger. Bäck Svart inledde i tredje utvändigt, vilket blev andra utvändigt när framförvarande galopperade. Fick tredjespår i slutsvängen och avslutade bra. Tredjeplatsen till Rote Lin som kom tillbaka mycket starkt efter en tidig galopp.

RS4.jpg

Granit Palema (Susanne H Osterling/Marlene Näslund) spetsade och fick varva på 1.19,5. De ökade takten sista halvvarvet och då kunde inte konkurrenterna komma i fatt. Lätt seger. We Vi fick göra jobbet utvändigt ledaren och var tapper, men fick aldrig slag på ledaren. Just Celebration lämnade tredje utvändigt i slutsvängen och kom snabbt i tredjespår, men hade för långt fram till vinnaren.

RS5.jpg

So Chic (Jenny Engfors/Hanna Olofsson) var snabb iväg och tog hand om ledningen. Där kunde de kontrollera händelserna och gå undan till säker seger. Bra intryck! Emelie K. fick rygg ledaren, testade kort för att ta ledningen, men fick backa ner igen. Bra insats som tvåa. Okinawa Roc inledde invändigt, men kunde ta tredje utvändigt under slutrundan. På i trejde 500 kvar och avslutade positivt till tredjeplatsen

RS6.jpg

Kaksi Can (Robert Kärrman/Torgny Kärrman) kördes offensivt från start och tog hand om ledningen i första sväng. Det var ett väl samlat fält som nådde upploppet, men ingen fick fatt på ledaren som höll undan närmast före Källsjöviking som gjorde en tapper insats i spåren under slutrundan. Rappodina gick på från kön 1200 kvar och följde med i rygg på Källsjöviking till tredjeplatsen.

RS7.jpg

Kahlua Bishop (Robert Skoglund/Maria Bodin) fick loppet i fjärde utvändigt och kom sedan snabbt via tredjespår på bortre lång. Tog sig fram utvändigt ledaren och kunde koppla segergreppet på upploppet. Whispering Pines kördes till ledningen i första sväng. Höll bra, men kunde inte stå emot vinnaren till slut. Reflexion grejade tredjepriset från ledarryggen. Fin form!

RS8.jpg

Don Viking (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) hamnade i fjärde utvändigt och 1200 kvar gav de sig iväg i tredjespår. På bortre långsidan krokade de ihop med en konkurrent, men Ove tråcklade sig loss och sedan var det lugna gatan. Ledningen 400 kvar och lätt seger…även om Mino kom hypersnabbt till slut med sin avslutning, men hann inte fram. Forspärla kördes invändigt, men lyckades hitta ut 800 kvar och avslutade mycket bra till tredjeplatsen.

RS9.jpg

Zorro Swing (Jens Eriksson) inledde som första häst i andraspår, men blev avlöst för att få andra utvändigt med ca 1200 meter kvar. Attacken kom 400 kvar i tredjespår och det gick snabbt genom svängen. Kort före mål kopplades greppet. Hagentoy kunde inte hålla ledningen från innerspår, men tog sig ut och till ledningen efter ett halvvarv. Fick ge sig sista biten. Höwings Star låg sist invändigt. Gick med i tredjespår på sista långsidan. Avslutade vasst, men hade för långt fram denna gång.

RS10.jpg

Kalashnikov (Ove A Lindqvist/Nicklas Westerholm) tog ett tidigt initiativ och gick på i tredje för att landa utvändigt ledaren vid halvvarvspasseringen. Kopplade greppet på upploppet och vann på ett bra sätt. Redhot Tap Dancer fick loppet i rygg på ledaren. Hängde med bra till andraplatsen. Magic Allybis gick med i tredje 1200 kvar och gick en bra slutrunda till tredjepriset.

RS11.jpg

Young Billion (Brage Hansen) kördes till spets i första sväng. Drog på med några längders ledning hela vägen till säker seger. Wise Wind gick med som tredje häst och avslutade bra till andraplatsen. Trea blev Farao Am som gick ut som första häst i andraspår med dryga varvet kvar.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

 

Publicerad fredag 7 februari 2020. info@umaker.travsport.se