Foto: Stall Gällerstedt

Tre lunchsegrar

Det lunchtravades på Skellefteåtravet idag och Umåker tog med sig tre segrar till södra Västerbotten. Det var Källsjöviking (Mats Gällerstedt), Variety Show (Robert Dunder) och Vincent Caprese (Heidi Hiltunen/Ann-Charlotte From) som segrade.
Bilden: Källsjöviking (Foto: Stall Gällerstedt)


Källsjöviking öppnade bra för sin tränare Mats Gällerstedt. De var tidigt framme utvändigt ledaren och kunde ta kommandot efter 400 meter körda. Där öppnade de halvvarvet på 1.33,5 för att sedan varva på 1.33,0. De blev utmanade sista halvvarvet, men kunde hålla undan till seger med ett huvud på 1.30,2v/2140m. Ägare är Tomas & Lennart Domeij och Tina Asplund. Det var 22 000 kronor i förstapris.

Variety Show öppnade raskt och tog hand om ledningen innan de gick in i första sväng. Robert Dunder öppnade halvvarvet på 1.20 och sedan stämplade de av varvet på 1.20,5. Då fick de press av Conrads Gregor, men Dunder försvarade ledningen. 2000 meter passerades på 1.17,7. Variety Show släppte inte in motståndet i närheten på upploppet, utan kunde vinna med 1,5 längd före stallkamraten Mycrazydream (Magnus A Djuse) som spurtade bra från andra utvändigt. Segertiden blev 1.17,1a/2640m och det var 22 000 kronor i förstapris till ägarna Jonas Ullén, Per-Erik Johansson och Linda Nord.

Vincent Caprese startade från tillägg tillsammans med Heidi Hiltunen. De fick en kanonstart och fick andrapar utvändigt redan in i första sväng. På sista långsidan gick de med i tredjespår och vreds på med halvvarvet kvar. Greppet kopplades direkt som de svängde in på upploppet och han segrade med en halv längd på 1.17,1v/2140m. Förstapriset var på 10 000 kronor. Ann-Charlotte From tränar och deläger hästen tillsammans med Linda Arvidsson. Uppfödare är Leif och Carin Johansson. Andraplatsen efter en pigg spurt på open stretch till Emelie K. (Mats E Djuse/Aleksi Kytölä) och tredjepriset till en tapper Jaguar Håleryd (Malin Viklund/Linnea Lundgren) som fick jobba i tredjespår mestadels under loppet.

HP

Publicerad tisdag 7 januari 2020. info@umaker.travsport.se