Zooropa imponerade på isen

Zooropa (bilden) inledde året på bästa sätt. Hennes "bortre lång" var dagens behållning när hon svepte fältet till ledningen och gick undan till en säker seger.


Zooropa lade också grunden till Robert Dunders kuskdubbel som han fullbordade med Kaluha Bishop (Maria Bodin). Dubbelsegrar blev det även för Mika Forss (Nebbenes Helge och Explosive Elvis) och Jens Eriksson (Zorro Swing och Pippi Makeba).

Jan1.jpg

Nebbenes Helge (Mika Forss/Madelene Wikstén) tog andra raka seger här på Umåker och de inledde årets tävlingar. Han gick med i tredjespår 900 kvar och var först i tredjespår i slutsvängen. Kopplade greppet i tid till seger före Ängsjokern som drog fram vinnaren och var tapper. Tredjeplatsen till Guldhagens Leopold som följde i rygg på vinnaren under loppet.

Jan2.jpg

Florianne (Leif Eriksson/Fredrik Morén) placerade perfekt i andra utvändigt och kunde vänta till 700 kvar med att sätta in attacken. Gick bra i tredjespår och över tog kommandot 400 kvar. Vann på ett bra sätt, även om det kanske tog emot lite sista biten. Make Someone Happy kördes till ledningen och fick lite press under slutrunda. Kunde inte stå emot när vinnaren tryckte på, men kom tillbaka något till slut. First Lady Sisu kördes invändigt och kom igenom bra 700 kvar när fältet sprack upp med en del galopper. Gick bra till tredjeplatsen.

Jan3.jpg

Berglund Svarta (Krister Söderholm/Maria Johansson) tog första segern i 36e försöket. Hon inledde utvändigt ledaren, men övertog täten med ett och ett halvt varv kvar. Kunde gå undan till säker seger före Lill Signe som avslutade bra från andra utvändigt. Favoriten Obelix Rex startade från dubbla tillägg och kom fort i tredjespår på baksidan, men fick en galopp. Kom tillbaka bra till tredjeplatsen.

Jan4.jpg

Zooropa (Robert Dunder) hamnade som tredje häst i andraspår en bit ner. Gick på i tredjespår på bortre långsidan och då gick det undan. Svepte till ledningen med halvvarvet kvar och bara länsade undan till säker seger, via 1.12 sista 500. U.Boat var snabb från springspår och kördes till ledningen. Kunde inte svara vinnaren, men höll bra till andraplatsen. Dillon Power avslutade bra från andra ut till tredjepriset.

Jan5.jpg

Euforia (Kim Metsälä) kördes invändigt och såg ut att vara fast, men det öppnade sig bra 700 kvar när de galopperade utvändigt. Kom fram bra via tredje i slutsvängen och utmanade ledande Stålville i en upploppsduell, men vinna med en halv längd före just Stålville som övertog ledningen halvvarvet kvar efter en invändig resa. Bra! Hallsta Vinnex klev tidigt på som första häst andraspår en bra bit ner i fältet. Galopperade med 700 meter kvar, men ställde sig och kom tillbaka till en tredjeplats.

Jan6.jpg

Explosive Elvis (Mika Forss/Tiina Koskinen) fick loppet i tredje utvändigt. Gick på i tredjespår med ca 700 meter kvar. Kom fram bra och var i kontakt med tätduon i utgången av slutsvängen. Fick fatt i ledaren kort före mål. We Vi var snabb ut och tog hand om ledningen. Kunde dock inte stå emot vinnaren sista biten. Just Celebration blev hängandes i tredjespår genom första sväng och backades ner i kön som sista häst. Gick med i anfallet i tredjespår, men chansades invändigt i slutsvängen. Följde med bakom tätduon till tredjeplatsen.

Jan7.jpg

Kahlua Bishop (Robert Dunder/Maria Bodin) kördes till ledningen i utgången av första sväng. Därifrån kunde de kontrollera händelserna hela vägen till mållinjen och segra relativt lätt. Celeste Brodda var snabbast ut, men släppte till vinnaren. Fick chansen för sent på upploppet för att kunna utmana. Gobo’s Niike fick loppet i fjärde invändigt. Kom fram på innerspår till slut och vann klungspurten på avstånd från tätduon.

Jan8.jpg

Zorro Swing (Jens Eriksson) kom inte iväg så bra från start och backades ner i femte utvändigt. Gick med i tredjespår 900 kvar. Drogs fram och kämpade storstilat utan rygg i slutsvängen. Avslutade vasst och hann precis fram till segern. Jeppas Picasso spetsade och höll nästan hela vägen, men föll med flaggan i topp och fick nöja sig med andrapriset. Hagentoy drog fram vinnaren och kom ner i andraspår genom slutsvängen. Höll bra till tredjeplatsen.

Jan9.jpgToutre (Ove A Lindqvist/Lennart Frölander) vreds på via tredjespår efter 600 meter och kördes fram utvändigt ledaren. Därifrån vann han på styrka och inställning före en bra avslutande The Swede som attackerade från fjärde utvändigt med 900 meter kvar. Bra insats. Le Chapeau hamnade i andra utvändigt när vinnaren kom fram och avlöste. Avslutade bra till tredjepriset.

Jan10.jpg

Pippi Makeba (Jens Eriksson/Kjell-Ove Eriksson) inledde i fjärde invändigt, men tog sig ut i andra utvändigt 650 kvar. Var sedan framme som andra häst och utmanade i utgången av slutsvängen. Kopplade greppet 100 kvar till seger. Dreams Patric inledde i andra utvändigt, vilket blev utvändigt ledaren 1200 kvar och ledningen 500 kvar. Kunde inte svara vinnaren. Leo Sunrise avslutade bra till tredjeplatsen.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

 

Publicerad torsdag 9 januari 2020. info@umaker.travsport.se