Foto: Mikael Wikner

Zooropa och Emelie K.

Idag var det lunchtrav på Skellefteåtravet och det blev två lätta segrar till Umåker. Först tog Zooropa (Robert Dunder) sin andra raka seger på bra sätt. Sedan följde Emelie K. (Stefan Johansson/Aleksi Kytölä) upp med en seger efter att hon visat form på slutet.


Zooropa kördes successivt framåt från sitt spår långt ute på vingen och Robert Dunder kunde överta täten efter ett halvvarv som öppnades på 1.14. De varvade på 1.17. Zooropa ökade takten under slutrundan och gick ifrån med några längder på upploppet. Lätt seger med 3,5 längd på 1.16,0a/2140m. Det var 22 000 kronor i förstapris. Robert Dunder tränar och det är Stall Sälen och Göstasbuss som äger vinnaren.

Emilie K. hamnade mitt i fältet efter start med Stefan Johansson i sulkyn. Det utvecklade sig till en position i andra utvändigt när fältet formerat sig. 700 kvar kastade Johansson loss i tredjespår och sköljde över fältet till ledningen in i slutsvängen. De gick undan till en lätt seger med fyra längder på 1.16,6v/2160m. Det är Aleksi Kytölä som äger och tränar stoet som tjänade 10 000 kronor för segern.

Här blev det en dubbelseger för Stall Kytölä, eftersom italienskan Zeki Font (Magnus A Djuse) grejade andraplatsen. Tredjeplatsen gick till Nyby Dirty Money (Per Gustafsson/Jan Öberg).

Noterat:
Vincent Caprese
(Heidi Hiltunen/Ann-Charlotte From) var knappt slagna, endast en nos från att ta andra raka segern. Det blev en andraplats på fina tiden 1.14,9a/1640m.
Guli Vinn (Mats Gällerstedt) fick med sig en tredjeplats hem från Skellefteåtravet.


HP

Publicerad onsdag 22 januari 2020. info@umaker.travsport.se