Ariel T.Dream tog sin 22:a montéseger

Kvällstävlingar i varierande väder, ömsom sol - ömsom regn. Det blev i alla fall fyra hemmasegrar när vi summerar dagen. Montédrottningarna Ariel T.Dream och Caroline Forsner segrade enkelt. 22:a montésegern för det tioåriga stoet. Tävlingarna inleddes med fyraåriga Vännfors Grynet och Mats Gällerstedt. Rutinerade kuskar/tränare stod för två segrar, Yippeekiyay A.F. (Jan-Erik Erikson) och Rass Tanic (Jan Norberg/Krister Söderholm). Vi gratulerar Henrik Johansson från Hammerdal till hans första kuskseger som togs ikväll med Cash Life (David Svegårdh).


web-6924.jpg
Vännfors Grynet (Mats Gällerstedt) övertog ledningen in i första sväng. Blev rejält utmanade på upploppet av 13-åriga Mejram C. som dock galopperade kort före mål. Seger til Vännfors Grynet. Parodin kördes invändigt och väntade länge med att sätta in attacken. Fick en mersmakande andraplats före Tåga På som släppte till vinnaren och följde med bra till ett tredjepris.

web-7038.jpg
Ariel T.Dream (Caroline Forsner) reds tidigt fram utvändigt ledaren från sitt tillägg. Började pressa på sista långsidan och fick ett visst grepp på ledaren i slutsvängen. På upploppet gick hon undan till en säker seger, den 22:a i monté. Anaheim Kemp reds i andrapar utvändigt och avslutade vasst mitt i banan till andraplatsen, före stallkamraten Miss Golden Quick som reds till ledningen efter 400 meter. Fick press i slutsvängen av vinnaren och kunde inte stå emot på upploppet.

web-7154.jpg
Cash Life (Henrik Johansson/David Svegårdh) inledde som andra häst en bit ner i andraspår, vilket senare blev tredje utvändigt. Kom via tredjspår i sista sväng och duellerade på upplopp. Henrik Johansson kunde koppla greppet strax före linjen till första kusksegern! Emilie K. avancerade fram och kunde krypa ner i andrautvändigt efter ett varv. Kröp sedan vidare ner på innerspår med 600 kvar. Kom ut och hade grepp, men blev utmanad utvändigt till en upploppsduell och fick ge sig kort före mål. Bailiff satt nere i kön. Kom via tredjespår genom slutsvängen och fick ut i fjärde på upploppet. Bra avslut till tredjeplatsen.

web-7258-segrare.jpg
Min Fina Ella (Mikael Östman/Nina Hansen) öppnade raskt, men släppte ledningen in i första sväng. Fick sedan tredje in efter ett ledarskifte. Kom loss och tog upp jakten på den undflyende ledaren genom slutsvängen. Hann ikapp och förbi till säker seger. Darling Laser kördes offensivt från start och övertog ledningen efter ett halvvarv. Drog i stor ledning, men försprånget krympte till slut och de fick nöja sig med en andraplats. Vemyras Vilma satt i tredje-fjärde utvändigt avslutade bra till bronspengen.

web-7352.jpg
Yippeekiyay A.F. (Jan-Erik Erikson) var mycket snabb från start och tog direkt hand om ledningen från sitt springspår. Fick styra och ställa, men blev utmanad på upploppet. Höll säkert undan till segern som var Jan-Eriks 988:e tränarseger. Somebody's Promise hamnade inledningsvis som fjärde häst på innerspår, innan de poppade ut i andra utvändigt. Gick på med halvvarvet kvar och försökte utmana ledaren, men fick aldrig grepp och blev tvåa. Tredjeplatsen till Ridgehead Masato som gick utvändigt ledaren större delen av loppet och kämpade bra.

web-7469.jpg
Rass Tanic (Jan Norberg/Krister Söderholm) kördes till spets in i första sväng. De fick bestämma tempot därframme och stack sedan utan på bra sätt via ett snabbt slutvarv. Enkel seger. Global Teardrop kom fram till andra utvändigt, men kördes fram utvändigt ledaren med drygt 1,5 varv från mål. Kunde inte utmana på upploppet och fick nöja sig med andraplatsen. Trea blev Tigerfeet Dynamite som kördes invändigt. Fick luckan halvvarvet kvar och attackerade genom tredjespår i slutsvängen, men hann aldrig fram till segerstriden.

web-7556.jpg
Hercules Star (Leif Eriksson/Kennet Särs) hamnade i kön, men gick på via tredjespår när de passerade för varvning. De levererade en snabb sista långsida och sköljde till ledningen med halvvarvet kvar. Gick sedan undan till en mycket enkel seger. T.Wall's Ironmaid spetsade och fick bestämma tempot, men kunde inte försvara sig när vinnaren kom susandes. Höll bra till andraplatsen, trots att de blev utmanade av Mindyourcopy W.F. som var enveten på utsidan loppet igenom till en tredjeplats.

web-7641.jpg
Flirtin Viktoria (Oskar Florhed/Ola Eriksson) sprintade till ledningen. Det var mycket värt i detta sprinterlopp när de sedan kunde dra undan till en säker seger, trots att de hade minst pengar på sig av de startande. Make Someone Happy tog rygg på ledaren och hängde med. Försökte utmana på upploppet, men fick inte fatt i den undflyende vinnaren. Det blev dött lopp om tredjeplatsen mellan Cao K. och Bottnas Estelle.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad fredag 24 juli 2020. info@umaker.travsport.se