Framgångsrika Björnar

Först lunchtravades det på Bodentravet och Guli Björn segrade med Stefan Johansson. Sedan travades det på Bergsåker på kvällen och där segrade Bear Briar 📸 (Sören Lennartson) i montéloppet med Caroline Forsner. Dessutom ställningen i Guldtäcket och ett auktionsköp!


Guli Björn startade i tredje ledet i en spårtrappa med sin tränare Stefan Johansson. De hamnade inledningsvis nere i kön, men gick med i en attack i tredjespår 1250 kvar. När de gick ut på slutrundan var de dock ensamma i tredje, men på långsidan sattes pressen på de invändiga in. Han fick ett övertag redan när de gick in i slutsvängen och kopplade sedan greppet för att gå undan i början av upploppet. Hauan Odin (John Östman) avslutade raskt mitt i banan, men utgjorde aldrig något hot. Guli Björn segrade med tre längder före Hauan Odin på 1.27,7a/2140m. Det var ett lopp i Svensk Travsports Kallblodsserie med 30 000 kronor i förstapris. Äger gör Stall Björnligan och uppfödare är Fredrik Andersson och HB Anderssons Hästar.

Bear Briar togs lugnt från start under Caroline Forsner som hittade ner på innerspåret i slutet av fältet. Tog sig fram bra och kunde gå ut i tredjepar utvändigt när de passerade halvvarvet. I ledningen hade de öppnat på raska 1.09. Med 700 meter kvar gick Bear Briar på i tredjespår och levererade en snabb långsida för att landa utvändigt ledaren. Greppet kopplades i slutsvängen och de gick undan bra på upploppet. Det kom ett ekipage snabbt till slut, men det blev ändå seger med en säker längd på 1.14,0a/1640m. Här var det 40 000 kronor till ägarna i Firma Stall 5-70 m.fl. Sören Lennartson tränar sjuåringen som tog sin andra raka montéseger. 

Det drar ihop sig till Svensk Travsports Guldtäcke och ställningen per 2020-07-14 nu är:
1) Don Viking 20: 6-3-2
2) Källsjöviking 17: 5-6-2
3) Wild Donnan 9: 3-1-1
Intressant är att Källsjöviking startar på Umåker imorgon och har tar vid seger över finalbiljetten. Don Viking startar och andra sidan på Östersund på onsdag till veckan. Det kan bli en spännande duell!

I söndags hölls Menhammar Online Sales och det blev ett köp till Umåker. Mikael Melefors ropade in Exhibition (hingst e. Readly Express u. Requisition) för 450 000 kr.

Modern Requisition var en tidig talang som var ute och provade att kvala redan i juni som tvååring, men tyvärr kom hon aldrig till start. Mödernet rullar tillbaka till Impish och topphästarna hänger som klasar i stamträdet. Vi nämner några avelshingstar som Scarlet Knight, Rapido, Armbro Scorpion och superstoet Delicious U.S.

Bild - Katalogsida - Video

Notiser:

På Bodentravet blev det även en andraplats för treårige Liaprinsen (Mats Gällerstedt) som var sånär att hålla undan till segern och en tredjeplats för Protector (John Östman) i Julistayern.

På Bergsåker grejade Ripkin Joe (Jonas Karlsson) en andraplats i finalen av B-tränarserien och Pacino Brave (William Strand/Aleksi Kytölä) var trea i Positiva Kickens Ungdomsserie.

HP

Publicerad torsdag 16 juli 2020. info@umaker.travsport.se