Fyra segrar på Skellefteåtravet

Det blev en fin kväll på Skellefteåtravet igår när de var huvudbana. Mats Gällerstedt tog en stalldubbel (bilden) med Guli Best och Vännfors Stjärna. Dessutom segrade Krutov Sund (Anna Näslund) och Blackie Lawless (John Östman).


Guli Best startade från tillägg i ett långlopp med sin tränare Mats Gällerstedt och de kom igenom bra via en snabbstart. Redan efter 400 meter satt de i ledningen och fick öppna på 1.29,2 för att sedan varva på i underkant 1.30. Gällerstedt fick dirigera fältet och kunde brisa undan till seger med 2,5 längd på 1.32,9v/2660m när värsta hotet tog till en galopp på upploppet. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna Eva-Lott Andersson, Mats Gällerstedt och Johannes Lia. Uppfödare är Fredrik Andersson & HB Anderssons Hästar.

Krutov Sund hade raska fötter från start och blåste direkt till spets med Mats E Djuse i vagnen. Det kostade 1.15,3 vid 500 meter och de fick dämpa till 1.16,8 på varvet. Sedan ökade Djuse trycket i ledningen och gick ifrån på upploppet när värsta hotet galopperade. Segern blev säker på 1.15,1a/2140m. Här var det 25 000 kronor i förstapris till ägarna Hästbussen i Umeå AB. Anna Näslund tränar. Här var Global Under Cover (Krister Söderholm/Thomas Lindbom) tvåa efter en bra avslutning.

Vännfors Stjärna öppnade bra med Sandra Eriksson. De utmanade ledande stallkamraten Stålville i första sväng, men fick svar och tog ledarryggen. Efter ett varv klev Sandra ut i andraspår och körde till ledningen med halvvarvet kvar. På upploppet gick de ifrån till säker seger med två längder med 1.25,4v/1640m. Loppet var ett försök i DubbelCupen med 50 000 kronor i förstapris. Mats Gällerstedt tränar vinnaren som ägs och är uppfödd av Sven Olof Nordli från Vännäs.

Blackie Lawless gjorde debut i John Östmans regi och med tränaren i vagnen tog de direkt hand om ledningen. De nådde halvvarvet på 1.17,5 för att öka till varvningen på 1.16,7. John fortsatte öka farten och gick ifrån till seger med tre längder på 1.16,2v/2140m. Förstapriset var på 10 000 kronor. Vinnaren ägs och är uppfödd i Finland av Anna Parviainen. Närmast bakom var Let's Dance Rick (Malin Viklund/Ola Demby) som följde med bra från ledarryggen och Kajsa Jonz (Heidi Hiltunen/Knut Jonsson) som var trea från tredje invändigt.

Det blev en kuskseger för Ove A Lindqvist som segrade med Moogie (Per Edström)

HP

Publicerad tisdag 28 juli 2020. info@umaker.travsport.se