Malin äger en halv svans i USA-stjärnan

Captain Corey kan vara en kommande stjärna.
På måndagen lekte sig hingsten runt på ett nytt banrekord för tvååringar på travbanan Meadows i Pennsylvania i livets första start för tränaren Åke Svanstedt.
- Jag är bara med i en halv svans i hästen men det känns verkligen spännande ändå! säger Malin Åberg från Umeå.


Captain Corey har seglat upp som en liten snackhäst hos Åke Svanstedt efter sommarens snabba tider i kvalloppen på den andra sidan Atlanten.
På måndagen presenterade sig hästen på allvar med en överlägsen seger i tävlingsdebuten, detta i ett försök i Pennsylvania Sire Stakes på tusenmetersbanan The Meadows Racetrack.
Captain Corey forcerades till täten direkt och spelade sedan i en egen division i loppet över 1609 meter. Segertiden skrevs till 1.11,0 – ett nytt banrekord för tvååringar.
Segern togs med till synes gott om krafter sparade.
- Det är en enorm häst. Det här kan vara en av de bästa unghästar jag tränat, sa Åke Svanstedt i vinnarcirkeln efter loppet.
Captain Corey (e. Googoo Gaagaa–Luv U All) köptes på auktion i Lexington hösten 2019 för för 150 000 dollar. Hästen ägs av ett meriterat gäng med SRF Stable och Knutsson Trotting i spetsen.
Hästagenten Robert Lindström i Boden, travtränaren Petri Salmela och Umeåbon Malin Åberg är andra delägare.
- Det är första hästen jag äger i USA, och så blir det en sådan här. Det var Robert Lindström som köpte in den i Lexington och han hörde av sig senare och frågade om jag ville vara med. Jag äger ju bara några få procent men det är stor grej för mig. Jag såg loppet live i telefonen men det är först nu jag börjar inse att det kan bli någonting stort av den här, säger en glad Malin Åberg på tisdagsmorgonen.

Lovande fortsättning?
Malin Åbergs pappa var travamatör med licens på Umåker och själv har hon provat på att jobba lite i travstall, bland annat hos Anders Lindqvist i Frankrike.
Hästar har hon ägt och äger tillsammans med kompisen och travtränaren Hanna Olofsson.
- Kanske ingen sån här bra då! Om det nu blir en lovande fortsättning också för Captain Corey, sådant vet man ju inte. Jag såg loppet i en husbil på Norrfällsvikens camping tillsammans med min son Vilmer. Han är åtta år och vill bli ponnykusk. Så här morgonen efter tjatar han fortfarande om att se loppet i repris hela tiden. Vilmer är också väldigt stolt över det här, säger Malin Åberg.

Publicerad tisdag 21 juli 2020. info@umaker.travsport.se