Ove försvarade championtiteln

Lyckseletravet avslutade sin tävlingsvecka och när krutröken lagt sig visade sig att Ove A Lindqvist kunde försvara sin championtitel från förra året. Det blev en Umåkerseger idag via Magnifik Brodde (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist) som vann Lyckselesprintern på nya banrekordet 1.11,5a/1640m.


Magnifik Brodde öppnade bra för Samu Sundqvist och de positionerade sig som första häst i andraspår. Där låg de lugna tills de satte in pressen på på ledaren när de var på "bortre lång" och de såg ut att ha grepp i slutsvängen. På upploppet blev de utmanade till slut av Te Quiero Grif (Sandra Eriksson/Anna Näslund), men Magnifik Brodde kunde hålla undan till seger med en hals på nya banrekordet 1.11,5a/1640m. (Han hade själv det tidigare banrekordet på 1.11,8a/1640m från 2017.) Detta var hans tredje seger i Lyckselesprintern och denna var värd 25 000 kronor. Tränar gör Ingemar Hultqvist och Stall Ratu äger. Te Quiero Grif grejade som sagt andraplatsen.

Ove A Lindqvist tog hem Championtiteln med fem segrar. Idag på avslutningsdagen blev det en seger bakom Robert Bergh-tränade Belle Reine. I detta lopp avslutade Gatelink (Krister Söderholm/Lena Åström) bra till en tredjeplats.

Noterat:

I lopp 1 blev det en andraplats för Year Hall (Ove A Lindqvist/Micael Ågren) före Entre (Robert Dunder/Thule Jonsson).

Vi noterar även en mersmakande andraplats efter en snabb avslutning på Bottnas Estelle (Tino Lindström/Valde Lindström) och en tredjeplats för Juliane Star (Ove A Lindqvist/Annsofie Amsköld).

HP

 

Publicerad fredag 3 juli 2020. info@umaker.travsport.se