Två debutsegrare

En riktigt fin tävlingsdag när vädret var med på noterna. Gunnar Lindgrens Lopp - Västerbottningen vanns av hemmahästen Aliceinwonderland (Stefan Johansson) och Tino Lindström fick äntligen sätta sin första kuskseger. Det blev även första kusksegern för Anna-Maria Forsberg som segrade med dittills segerlösa Nors Lillasyster. Vi fick hemmasegrar för Guli Major (Anne-Mari Fjällström) när Krister Söderholm tog seger 1999, Magnifik Brodde (Ingemar Hultqvist) när John Östman ledde runt om och Kalles Caviar Ås (Catarina Norqvist) som avslutade bländande för Magnus A Djuse. Ove A Lindqvist noterades för en dubbelseger bakom Brida (Ann-Catrin Frisk) och Rally Funny (Gunnar Bertilsson). Vilken dag!


Cristal Medallion (Nicklas Westerholm) galopperade efter 150 meter och tappade mycket mark. I kapp 1500 kvar och styrdes på direkt fram i dödens med 1350 kvar. Pressade på ledaren på sista långsidan och kunde överta halvvarvet kvar. Gick undan till säker seger. Bra! Lyckans Marre kördes till ledningen. Fick släppa till vinnaren med 500 kvar, men höll till andraplatsen. Camille Frontline hamnade nere i kön, men det blev tredje utvändigt när fältet formerat sig. På 700 kvar och avslutade bra till tredjeplatsen.

Brida (Ove A Lindqvist/Ann-Catrin Frisk) öppnade bra och kördes till ledningen efter ett halvvarv. Därifrån hade hon allt under kontroll och gick ifrån ett enkel seger på bra sätt. Avaboy spetsade inledningsvis, men släppte till vinnaren efter ett halvvarv. Hängde med bra till ett andrapris. Affair Amok fick ett lopp i fjärde utvändigt. Gick på i tredjespår 900 kvar och avslutade jättebra till ett tredjepris.

Nors Lillasyster (Anna-Maria Forsberg) klev iväg bra från start och fick rygg på ledaren. Lyckades runda denna när ledaren tröttnade 500 kvar. Avslutade bra och duellerade på upploppet. Grepp kort före mål och tog karriärens första seger för både häst och kusk. Klockar Eva kom igenom bra från start och kröp ner i tredje invändigt. Poppade ut i andra utvändigt efter ett varv och var med som andra häst genom svängen. Såg ut att ha greppet, men kunde inte svara vinnaren som kom utvändigt. Järvsö Johanna kördes fram utvändigt ledaren och pressade sig till ledningen på sista långsidan. Kunde dock inte försvara sig på upploppet, men höll bra till tredjeplatsen.

Rally Funny (Ove A Lindqvist/Gunnar Bertilsson) fick ett perfekt lopp i draget som andra häst i andraspår. Gick på dryga halvvarvet kvar och susade till ledningen för att vinna mycket enkelt. Lexington Tooma kördes i tredje invändigt, kom ut och gick med i rygg på vinnaren runt slutsvängen. Kunde aldrig riktigt hota. Dante Godiva felade bort mycket mark på en startgalopp. Ikapp till tredje utvändigt efter ungefär ett varv. Gick bra till tredjepriset.

Guli Major (Krister Söderholm/Anne-Mari Fjällström) öppnade bra från tillägg och var framme som tredje häst, växlade position under loppet framme i täten och hittade till slut utvändigt ledaren. Pressade på långsidan och övertog kommandot dryga halvvarvet från mål. Gick undan till seger på bra sätt. Seger 1999 för Söderholm! Järvsögrej satt en bit ner i fältet, men kom fram i tredje utvändigt. Gick med i anfall i tredjespår knappa varvet från mål och avslutade bra till andraplatsen. Tangens Lilja satt i kön och gick med i angreppet varvet kvar. Kämpade jättebra till slut och blev trea.

 

 

Magnifik Brodde (John Östman/Ingemar Hultqvist) öppnade mycket snabbt och blev utmanad in första sväng, men kunde försvara sig och komma till 500 meter på raska 1.07,5. Fick ta igen till varvningen på 1.12,6 för att avsluta till seger på 1.11,6a/1640m. Mycket bra! Mr Golden Quick satt i tredje utvändigt och gick på 700 kvar. Avslutade bra till andraplatsen. Selmer I.H. kom iväg som tredje häst bakom en tufft öppnande duon. Klev ut som första häst i andraspår och fick nöja sig med att bli trea denna gång.

Kalles Caviar Ås (Magnus A Djuse/Catarina Norqvist) startade i tredje ledet och inledde som näst sista häst i andraspår. Gick med i angrepp 900 kvar och kom i egen attack 300 kvar med stora steg. Kopplade tidigt greppet och stegade undan till överlägsen seger. Fin! Laurenti satt nere i kön. Gick på 900 kvar och drog tåget i tredjespår. Var framme som tvåa halvvarvet kvar med vinnaren i rygg. Kunde inte försvara sig mot denne, men var bra som tvåa. African Coast fick loppet i tredje utvändigt, men hamnade lite fast mellan hästar. Kom sent loss och blev trea.

 

 

Aliceinwonderland (Tino Lindström/Stefan Johansson) kördes till från start och tog hand om ledningen i första sväng. Klockades för 1.14,6 första halvvarvet och fick dämpa på varvet till 1.18,1. På sista långsidan skruvades tempot upp och de kom in på upploppet i en jätteledning som de behöll in i mål. Första segern för Tino! Keiron Nalan satt sist i fältet, följde med i angrepp på sista långsidan. Avslutade mycket bra till andraplatsen före Datastrom Am som satt i tredje utvändigt och drog fram Keiron Nalan.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman

Publicerad fredag 17 juli 2020. info@umaker.travsport.se