Uppfödarseger inom STL

Thomas Lundströms uppfödning Pleasure for Cash segrade ikväll på Östersundstravet i STL Klass I-försöket. Hästen har dessutom delägare från Umåkerregionen. Två Umåkerhästar till start, Don Viking var bra som fyra, men tyvärr blev det galopp för Guli Anna i Derbystoet.


Pleasure for Cash tog en lugn start med Örjan Kihlström och de fick tredje utvändigt när fältet formerat sig. De började stöta bakifrån när de gick ut på slutrundan och Örjan gick ut i tredjespår. Pleasure for Cash sög sig allt närmare täten och på upploppet kopplades greppet till en säker seger. Oscar Berglund från Östersund tränar vinnaren som tjänade 110 000 kronor. STL-finalen går på Åby den 8 augusti. Uppfödare till Ready Cash-sonen är Thomas Lundström, Umeå.

"Skönt för ägarna" (Mikael Wikner, Kanal75)
Varmbloden kom i andra hand under kvällen med några lopp av mindre dignitet.
Den avslutande V86-avdelningen var emellertid ett försök i klass I med 110 000 kronor till vinnaren där Östersundstränade Pleasure For Cash svarade för en stark insats med sista 800 meterna i tredjespår i händerna på Örjan Kihlström.
Oscar Berglund berättade om gråa hår på både hästägare och tränare.
- Skönast är det nog för ägarna. Hästen har hoppat bort lite pengar hittills men jag tror att de kommer att tjäna igen dem då han har mycket ogjort, sa Östersundstränaren.

Noterat:

Don Viking (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) var ute i Hästägarkannan och gjorde en stark insats där han fick gå utvändigt ledaren större delen av loppet. Det räckte till en fjärdeplats, inte så stort slagen. Don Viking behåller tills vidare platsen som Umåkers bidrag till Svensk Travsports Guldtäcke på Dannero.

Guli Anna (Stefan Johansson) startade i Derbystoet och såg på sista långsidan ut att ha en peng inom räckhåll, men en galopp grusade den chansen.

H.C.Trading AB hade en bra lunch på Bergsåker igår. Det blev seger för Syoss och sedan följde Angel Ovea upp med en andraplats i sista loppet. Daniel Wäjersten tränar och kör båda hästarna.

Text: Håkan Persson
Foto: Tom Jönehag/TR Bild

Publicerad onsdag 22 juli 2020. info@umaker.travsport.se