Bra spridning på vinnarna

Nio olika kuskar fick segerdefilera med hästar tränade av nio olika tränare. Bra spridning på vinnarna ikväll. Det blev en hemmaseger genom Emmeline Follo som Mika Haapakangas tränar. (Tamara Skutnabb körde) Han tränade även tvåan och trean i loppet, vilket blev en snygg trippel. Noterbart är att Lill Signe spräckte segernollan i start 41 med Jill Ivarsson i sulkyn.Socrates Face (Mikael Östman/Patrik Sjöberg) övertog ledningen efter ett halvvarv. Kunde sedan lunka undan och ifrån till en mycket enkel seger. Year Hall satt i andra utvändigt och avancerade på sista långsidan och var framme som tvåa i slutsvängen, vilket också blev hans placering. Jet Crosser satt i kön och gick med i avancemang på bortre lång. Hakade på till tredjepriset.


Estreem (William Strand/Ricky Eklund) träffade perfekt från springspår och var i ledningen på några steg. Fick favoriten utvändigt efter ett halvvarv och andra halvan gick lite raskare. Estreem fick nån längd tillgodo i slutsvängen och gick undan till säker seger. Let it Happen W.W. satt i femte utvändigt. Hade långt fram när han kom via spåren in på upploppet. Mycket bra avslutning till andraplatsen. Pinewood Man kördes fram utvändigt ledaren efter ett halvvarv och satte lite press på ledaren, men kunde inte utmana sista halvvarvet.


Uncontested Match (Petri Airaksinen/Ulrika Rehn) kördes direkt till ledningen och kunde sedan kontrollera loppet till en behaglig seger. Wasa Warcaft satt i tredje utvändigt och attackerade via tredjespår 800 kvar. Gick snabbt och tog sig fram utvändigt ledaren. Kunde inte utmana, men bra ändå. Todays Estelle satt i andra utvändigt och avslutade positivt till tredjeplatsen. Passas framöver med loppet i kroppen.


Mellby Glorious (Olle Wäjersten/Torbjörn Forslund) hamnade nere i kön från sitt tolftespår. Gick på 650 kvar och fick en tredjetagg genom slutsvängen. Avslutade bra och hann precis fram och avgöra på linjen. Zeki Font satt mitt i fältet, men kördes framåt till ledningen med 1400 meter kvar. Var nära att hålla undan, men fick nöja sig med andraplatsen. Dreamgirl Mearas fick göra jobbet utvändigt ledaren och höll bra till tredjeplatsen.


Whispering Pines (Jenny Engfors/Hanna Olofsson) inledde i andra utvändigt från sina tillägg. Det blev sedan utvändigt ledaren och med 700 kvar pressade de sig till front. Sedan blev det en relativt enkel seger. Staro Jackson satt nere i kön, vilket sedan blev tredje ut. Avancerade 650 kvar och avslutade starkt till andraplatsen. Dazzling Pearl kördes i rygg ledaren och kunde hänga med till ett tredjepris.


Emmeline Follo (Tamara Skutnabb/Mika Haapakangas) spetsade och ledde runt om till en säker seger. Miss Golden Quick tog rygg på ledaren och följde med bra till andraplatsen. Anaheim Kemp fullbordade stalltrippeln för Mika Haapakangas. Han fick ett lopp i draget på stallkamraterna invändigt som tredje häst. Fick aldrig fritt och kan ha haft en del sparat.


Lill Signe (Jill Ivarsson/Brage Hansen) var med som fjärde-femte häst på innerspår, men valde att gå ut som första häst i andraspår med ett och ett halvt varv från mål. Pressade på ledaren med 800 kvar och levererade en ny press i slutsvängen. Kopplade greppet och tog sin första seger på bra sätt före bra avslutande konkurrenter. Hauan Odin satt sist utvändigt och kom snabbt farandes mitt i banan till andrapriset. Kallsy kördes invändigt och fick chansen, avslutade bra till tredjeplatsen.


Flirtin Victoria (Oskar Florhed/Ola Eriksson) kördes invändigt, men backades ut i andraspår på sista långsidan. Hade långt fram, men avslutade mycket snabbt på upploppet och hann precis fram till segern. Topgun inledde utvändigt ledaren, men hittade ner i tredje invändigt. Fick fritt 300 kvar och kopplade greppet kort före mål, men kunde inte stå emot vinnaren som kom snabbt mitt i banan. Yippeekiyay A.F. spetsade, men släppte för en resa i rygg på ledaren. Fick luckan i slutsvängen och kopplade grepp i början på upploppet, men fick nöja sig med tredjeplatsen.


Lotus Atom (Mikael Lindqvist) följde med som fjärde-femte häst. Han levererade en snabb sista långsida och övertog ledningen 500 kvar. Gick undan till säker seger. Husnäs Tilja inledde som tredje häst och tog sig fram utvändigt ledaren. Pressade och tog över ledningen 600 kvar, men kunde inte stå emot vinnaren när de kom. Kom tillbaka igen på upploppet till andraplatsen. Farm Glittra galopperade dubbelt, men kom tillbaka med en snabb avslutning till tredjeplatsen.

Nu tar vi sommaruppehåll till fredag 17 juli när vi startar upp igen med lunchtrav.

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman