From the Mine runt om

From the Mine kasserade in sin första och Umåkers andra STL-seger för året när de ledde runt om i STL - Silverdivisionens final på Bergsåker. Magnus A Djuse körde Catarina Norqvist & Stall Grås krigare som återigen visade sin fina inställning.


From the Mine öppnade med raska fötter från start och Magnus A Djuse kunde ta hand om ledningen efter ca 100 meter. Där fick de dirigera till 1.11,2 första halvvarvet för att sedan varva på 1.13,9. Djuse började öka tempot sista halvvarvet som gick på 1.10,2 och de kunde hålla undan till en stabil seger med en halv längd på 1.13,0a/2140m. Vinnaren tränas av Catarina Norqvist som deläger tillsammans med Stall Grå HB som dessutom har fött upp honom. Förstapriset i STL - Silverdivisionens final var på 250 000 kronor. I samma lopp var Even's Cool Boy (Robert Dunder) med och grejade en hedersam fjärdeplats, inte långt efter vinnaren.

Jagger Boko (Ulf Ohlsson/Thule Jonsson) var trea i STL - Klass II finalen efter en mycket tapper insats. Han gick på i tredje efter 1200 meter och fick gå utvändigt ledaren sista 800. 

Samtliga fyra Umåkerhästar i STL-finalerna fick med sig pengar i och med att Redhot Tap Dancer (Magnus A Djuse/Mika Haapakangas) tog en sjundeplats i STL - Klass I finalen efter ett lopp i ledningen.

Text: Håkan Persson
Foto: Lars Jakobsson, TR Bild