Fyra Midsommarsegrar i Skellefteå

På Midsommardagen körde Skellefteåtravet sin traditionella midsommartävling och Umåkerhästarna tog för sig bra. Det blev fyra segrar, varav Mika Haapakangas tog två (Miss Golden Quick och Special Mystery), samt varsin för Robert Dunder (Killer Queen Boko) och Mats Gällerstedt (Lillfax, bilden).


Killer Queen Boko öppnade bra tillsammans med Robert Dunder och de var i väg som tredje häst. De valde att sitta kvar i tredje invändigt när de fyllde på i andraspår, men luckan kom 800 kvar och de poppade ut i andrapar utvändigt då. Det var inte fritt för attack förrän inne på upploppet när de kom snabbt farandes i fjärdespår. Hårt i mål, målfoto - seger med en nos på 1.18,5v/2140m. Det var 25 000 kronor till ägarna Ostnäs Trav HB i Sävar. Robert Dunder tränar det treåriga stoet som här inledde karriären med en seger direkt i debuten.

Miss Golden Quick startade från tillägg och hamnade nere i kön under Lena Fritz. De gick på i tredjespår med dryga varvet kvar och lade in en högre växel 600 kvar för att gå snabbt genom slutsvängen. De var framme utvändigt ledaren i utgången av slutsvängen för att kunna koppla greppet kort före mål till seger med en och en halv längd på 1.16,0v/2160 i Midsommardrömmen med 25 000 kronor i förstapris. Äger gör Antti Mykkänen m.fl. och Mika Haapakangas tränar.

Lillfax öppnade okej och fick tredje utvändigt med Ove A Lindqvist. Redan efter 400 meter styrde Ove på i tredje för att landa utvändigt ledaren med drygt ett varv från mål. De pressade på ledaren på bortre långsidan och fick ett övertag i slutsvängen. Inne på upploppet kopplades greppet och Lillfax kunde hålla undan till seger med en hals på 1.26,3a/1640m i Sprinterpokalen - Dubbelcupens försök. Vinnaren är både ägd och uppfödd av Sven Olaf Nordli i Vännäs. Segern var värd 50 000 kronor och Mats Gällerstedt tränar. Här var även Hauan Odin trea med sin tränare John Östman.

Special Mystery snabbstartade till ledningen för Sandra Eriksson. De fick öppna upp Stonas Midsommarkrans med 1.18,8 första halvvarvet för att sedan varva på 1.18,4. Då drog Special Mystery på i ledningen med någon längd. De försökte utmana på upploppet, men hon höll undan till sseger med en hals på 1.15,9v/2140m. Förstapriset var på 50 000 kronor till ägarna Stable Haapakangas Oy som även har fött upp vinnaren.

Noterat:

I anrika Cementcupen gick segern till Gerry som Reijo Liljendahl skickat upp från Solvalla. De två pallplatserna bakom gick till Umåker genom Gogobet Sisu (Mats E Djuse/Mika Haapakangas) och Dante Godiva (Samu Sundqvist/Ingemar Hultqvist).

I Kalla Midsommarkransen blev det en andraplats för Don Viking (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) över dryga tre kilometer.

Shut Up And Dance (Robert Dunder) grejade en tredjeplats i ett av kvällens avslutande lopp.

HP

Publicerad lördag 20 juni 2020. info@umaker.travsport.se