Jagger Boko - Årets första STL-vinnare

Igår kväll körde Bodentravet sin stora dag för året och det blev en STL-seger till Umåker genom Thule Jonssons Jagger Boko som kördes av Örjan Kihlström. De segrade efter en bra avslutning i Klass II-försöket och en spännande fortsättning följer för fyraåringen från Röbäck.


Jagger Boko togs lugnt från start och kom iväg som sjunde häst med Örjan Kihlström i sulkyn. När fältet formerat sig satt de i tredje utvändigt. De gick med i en attack i tredje spår på sista långsidan och inne på upploppet kom de i en egen attack. Det var fler hästar med chans, men Jagger Boko hann fram för att vinna med en längd på 1.13,5a/2140m. Förstapriset var på 110 000 kronor till ägarna Firma Jonssons Hästgård i Röbäck och det är Thule Jonsson som tränar fyraåringen efter Broadway Hall. I samma lopp reparerade Gogobet Sisu (Jonny Länsimäki/Mika Haapakangas) en större startgalopp till ett fjärdepris.

Even's Cool Boy (Robert Dunder) öppnade raskt till ledningen i STL Silverdivisionen, men Robert Dunder valde att släppa till storfavoriten Giant Shadow. De fick aldrig luckan från ledarryggen, men tuggade hjälm hela vägen in i mål. Krafter kvar till nästa start!

Redhot Tap Dancer (Mika Haapakangas) fick ett lopp i kön av Magnus A Djuse. Fick attackera som första häst i tredjespår 700 kvar, men det var långt fram till ledaren. Redhot Tap Dancer avslutade bra till en tredjeplats.

Triss i tredjeplatser utanför STL-loppen för: 

  • Special Mystery (Magnus A Djuse/Mika Haapakangas) i ett försök till Norrlands Grand Prix för fyraåringar.
  • Ariel T.Dream (Caroline Forsner) i Nils Bergmans Minne - Montésprint.
  • B.W.T.Devil (Magnus A Djuse/Mika Haapakangas) i ett flerklasslopp.

Idag drog ponnytravet igång och det blev en Umåkerseger på Bergsåker genom Vizzard Wee (Ella Ersson Svedelius/Alexandra K Strandberg). De var överlägsna när de segrade med många längder.

Jagger Boko och Örjan Kihlström
Jagger Boko och Örjan Kihlström

 

Foto: Jenny Rehnman
Text: Håkan Persson

Publicerad söndag 14 juni 2020. info@umaker.travsport.se