Nya qhurth.com har premiär idag

I nästan 20 års tid uppdaterade Kurt Andersson från Holmsund sin statistiksida om trav, innan han hastigt avled i vintras. Nu har Svensk Travsport tagit över rättigheterna för hans livsverk och idag är det premiär för den nya sidan. Dessutom planerar man på Umåker för Kurt Anderssons Minneslopp, som ska köras i december.


Det är Rikard Sjöberg, som varit sportchef både i Kalmar och på Jägersro, jobbat på Svensk Travsport i olika roller samt varit journalist och bevakat trav, som kommer att ta över Kurt Anderssons roll.

– Jag ser fram emot att sätta igång arbetet med hemsidan, även om jag arbetat lite med det ett tag nu. Jag tror de flesta kommer att känna igen sig på även om jag tar över nu. Adressen till sajten förblir den samma och det mesta av innehållet är också det samma, säger Rikard Sjöberg.

Svensk Travsport hade ett samarbetsavtal med Kurt fram till han gick bort i december och det togs tidigt kontakt med Kurts efterlevande för att hitta en lösning som kunde säkerställa att sidan levde vidare. På grund av coronautbrottet så har arbetet tagit lite längre tid än planerat men nu är allt klart för premiär.

– Kurt sida är en skatt för alla travälskare och det var en självklarhet för oss att se till att bevara den. Samtidigt är det ett stort ansvar och därför känns det väldigt tryggt att det blir Rikard Sjöberg som tar över sidan för att både uppdatera och utveckla qhurth.com vidare, säger Tomas Fyhr, marknads- och kommunikationschef på Svensk Travsport.

På Umåker i Umeå smider sportchefen Håkan Persson planer om Kurt Anderssons Minneslopp.

– Vi kör en av årets största tävlingsdagar den 25 december när Svenska Travligan (sju lopp med 100 000 kronor i förstapris) kommer på besök och då tycker vi det passar bra med ett minneslopp säger Håkan.

– Här på Umåker har det blivit en tradition med trav på juldagen och vi kallar dagen för Winter Trot Classic. Då spolar vi upp en isbana och kör trav som det var förr. Vi tror att Kurt skulle ha uppskattat att få ett lopp uppkallat efter sig den tävlingsdagen fortsätter Håkan.

Då återstår bara att titta på nya sajten och bekanta sig med den.