Robert Dunder lämnar Umåker

Vi har fått ett tufft besked. Robert Dunder har bestämt sig för att flytta till Sundsvall och han blir tränare på Bergsåker from den 1 augusti. Robert kommer att etablera sig på Mellangård, inledningsvis via en hyreslösning men med ambitionen att köpa gården när fastigheten i Ytterboda är avyttrad.


Robert, som är en verklig Umåkerprodukt, har gjort sig känd som en hårt arbetande tränare med huvudsaklig inriktning på unghästar. Han har en stark hästägarkår i ryggen. Even's Cool Boy är den stora stjärnan, en häst som jag tror har en hel del att hämta i framtiden. I stallet finns också flera tvååringar med potential.
 
Träningsförutsättningarna runt Umåker har inte varit optimala en tid, bla beroende på det pågående vägbygget, och det är ingen hemlighet att Robert har varit frustrerad över träningsmiljön. Banunderlag är dock ingen enkel sak. Vi har även fått synpunkter i motsatt ände av skalan.
 
Hur som helst vill jag skicka ett stort tack för insatserna för Umåker och samtidigt önska Robert, Sara och barnen all lycka i Matforsskogarna. För Umåkers del är detta förstås ett rejält avbräck, och vi kommer att arbeta hårt på att hitta ersättare. Det finns ett hål i marknaden att fylla.
 
Med det sagt så tror jag på den fria rörligheten. Den som tror sig få det bättre och lyckas bättre på annat ställe ska ta den chansen. Vi är trots allt inte träd.
 
Trevlig måndag
/Robert Karlsson, vd

Publicerad måndag 29 juni 2020. info@umaker.travsport.se