Söderholm på 1998

Lyckseletravets andra dag innebar tre segrar till Umåker genom Variety Show (Robert Dunder) , Sindys Tove (Stefan Johansson) och Fashion Queen W.W. (Micael Ågren). Dessutom blev det dubbla segrar för Janne Norberg och Krister Söderholm. Nu fattas endast två segrar till 2000 för Söderholm.


Variety Show utmanades efter start, men Robert Dunder kunde försvara innerspåret och kom till halvvarvet på 1.12. Vid varvningen på 1.13 blev de åter utmanade, men alltjämt försvarades fronten. Trots ett hårt lopp kunde fuxen gå ifrån till en säker seger med tre längder på fina 1.13,7v/1640m, vilket var ett nytt voltrekord. Robert Dunder tränar och Jonas Ullén, L Nord & P-E Johansson äger. Det var 20 000 kronor i förstapris i loppet som var ett försök till Lyckselepokalen som kördes senare på kvällen. Där blev det en andraplats för Variety Show som avslutade bra och belönades med ytterligare 20 000 kronor.

Sindys Tove tog direkt hand om ledningen för Janne Norberg. De inledde med 1.39 första halvvarvet för att sedan skruva upp tempot och göra det jobbigt för tilläggshästarna att komma ikapp. Varvningen visade 1.35,5 på klockan. De blev utmanade på upploppet och såg nästan ut att vara slagna, men Sindys Tove visade fin uppfattning i sin debut och de kunde kontra till seger med en halv längd på 1.34,3v/2140m. Som sagt, en fin debutant som segrade i Sverker Karlssons Pokal med 20 000 kronor i förstapris. Tränar gör Stefan Johansson. Ägarna och uppfödarna är UM Teknik & Service HB från Byske.

Fashion Queen W.W. inledde utvändigt ledaren innan Micael Ågren sände till ledningen efter ett halvvarv som öppnades på 1.21. De fortsatte i samma tempo till varvningen. På upploppet såg de ut att gå undan till en säker seger, men då kom en konkurrent farandes efter sen lucka och hann förbi. Det visade sig att domarna ansåg att luckan hade skapats regelvidrigt och segern gick ändå till Fashion Queen W.W. som därmed tog sin tredje seger för året, i fjärde årsstarten. Segertiden blev 1.18,8v/2140m. Det var 20 000 kronor i förstapris till ägarna Micael Ågren och Viktoria Jakobsson. Tränar gör Micael Ågren. Tvåa i loppet blev Xanthis Excalibur som avslutade raskt tillsammans med sin tränare Stefan Johansson

Noterat:

I kvällens första lopp segrade Solängethästen Finally (Ulrika Rehn) och Krister Söderholm. De segrade före Bianca Eagra (Tino Lindström/Aleksi Kytölä) och Fly Bird Fly (Robert Dunder). Söderholm vann senare med ytterligare en häst från Solänget, Blue Bell (Anneli Kimmerud). Det var seger 1998 för Krister Söderholm som har sju chanser kvar på fredagens avslutning på Lyckseletravet.

Janne Norberg tog även han en dubbelseger i sulkyn. Förutom nämnda Sindys Tove, segrade han överlägset bakom Lome Storm (Robert Bergh). Tvåa här var Hauan Odin (John Östman).

I ledningen i Championstriden inför fredagens årsfinal sitter förra årets Lyckselechampion Ove A Lindqvist. Han fyllde på premiärdagens trippel med en seger ikväll bakom Jaqueline Boko (Daniel Wikberg) som segrade före Darling Laser (Krister Söderholm/Aleksi Kytölä).

1) Ove A Lindqvist, 4-1-0
2) Krister Söderholm, 3-2-1
3) Jan Norberg, 2-1-1
4) Robert Dunder, 1-1-1
5) Katariina Palomäki, 1-1-0

HP

Publicerad tisdag 30 juni 2020. info@umaker.travsport.se