Stålviktor tog andra raka

Skellefteåtravet körde kvällstävlingar och det blev en Umåkerseger genom Stålviktor och Mats Gällerstedt. Detta var andra raka segern och femåringen passade dessutom på att rekordsänka.


Stålviktor öppnade bra för Mats Gällerstedt och de tog tidigt hand om ledningen. De nådde halvvarvet på 1.27 och stämplade av varvet på 1.28,6. Varvet kvar fick de sig en rejäl tryckare, men kunde försvara täten. På upploppet försökte de både in och utvändigt, men Stålviktor höll undan till seger med en längd på nya rekordet 1.26,5a/2140m. Johnny Löthberg Konsul AB är uppfödare, samt delägare tillsammans "med flera" och det var 25 000 kronor i förstapris. Mats Gällerstedt tränar femåringen som tog andra raka segern. Hauan Odin (John Östman) följde med i rygg på Stålviktor, gjorde ett försök på stretchen men fick nöjda sig med en tredjeplats.

Noteringar:

I treåringsloppet för ston blev det en andraplats för She's My Heaven (Caroline Forsner) och en tredjeplats för Gräns Prinsessan (Stefan Johansson/Mikael Melefors).

I det avslutande loppet för kvällen grejade Gobo's Niike (Ricky Eklund/Gunilla Oscarsson) en tredjeplats när hon rekordsänkte till 1.15,6a.

HP

Publicerad tisdag 9 juni 2020. info@umaker.travsport.se