Entre och Little by Little

Årspremiär på Solänget denna regniga dag. Det blev två Umåkerekipage som segrade, Entre (Jan-Erik Erikson/Thule Jonsson) och Little by Little (Thomas S Johansson/Jan Öberg).


Entre stod ensam på start och Jan-Erik Erikson kunde ta hand om taktpinnen direkt. Öppnade halvvarvet på 1.24,5 och samma notering vid varvningen. De fick press i slutsvängen, men kunde hålla undan till seger med en hals på 1.21,1v/2140m.

Det var 10 000 kronor i förstapris till ägaren Firma Jonssons Hästgård i Röbäck. Thule Jonsson är både tränare och uppfödare till vinnaren.

Little by Little forcerades till ledningen i första sväng av Thomas S Johansson. De kom till halvvarvet på 1.20,0 för att sedan varva på 1.18,0. De drog undan med några längders försprång, men på upploppet kom en konkurrent snabbt. Little by Little höll undan till seger med en hals på 1.18,0v/1640m.

Det är Jan Öberg som tränar och han deläger vinnaren tillsammans med Ulrika Sandström. Även här var det 10 000 kronor i förstapris. Här var även Digital Yaw (Mikael H Björklund/Erica Sandström) trea i mål.

Noterat:
I montéloppet blev det seger för Hibokongen (Micael Schönnings) som reds av Caroline Forsner.

HP

Publicerad lördag 2 maj 2020. info@umaker.travsport.se