Gatelink och Röyns Kristine

Skellefteåtravet körde tävlingar ikväll och det blev två segrar till Umåker genom Gatelink (Lena Åström) och Röyns Kristine (Aleksi Kytölä). Dessutom kusksegrar för Mats Gällerstedt (Risåberra) och Jan Norberg (Forspärla).


Gatelink galopperade kort när bilen släppte fältet och hamnade nere i kön med William Strand. Det  blev som fjärde häst i andraspår när fältet formerat sig. På sista långsidan gick de med i tredjespår och sedan via fjärdespår ut ur slutsvängen. Långt fram, men Scarlet Knight-dottern var snabbast och kunde koppla greppet kort för linjen till seger med en längd på 1.15,9a/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris till ägarna Anders Nilsson & Lena Åström AB. Tränar gör Lena Åström.

Röyns Kristine var snabb bakom bilen och tog hand om ledningen med sin tränare Aleksi Kytölä, men släppte för en rygg resa efter 450 meter. De gick ut i andraspår dryga halvvarvet kvar, men smögs ner i rygg på ledaren genom slutsvängen. På upploppet kom attacken, det stod och vägde - men kort före mål kopplades segergreppet till seger med en hals på 1.29,6a/1640m. Förstapriset var på 10 000 kronor till Markus Rasanen från Finland. 

Noterat:

Mats Gällerstedt tog en kuskseger i "lägsta kalla" med Risåberra (Bertil Ådin). Han var även tvåa med egentränade Stålville i "högsta kalla", men fick där se sig slagen av Forspärla (Jan Gustavsson) som kördes av Jan Norberg.

Det blev en andraplats för Jonas Karlsson bakom egentränade Green Keeper U.S. Sedan blev det en tredjeplats för John Östman-tränade Lady Loony som kördes av Jami Mikkonen.

Bergsåker hade under lunchen sin årliga montédag och Mika Haapakangas var ensam från Umåker att ha starthäst där och det blev det en andraplats för Turno di Azzurra med den före detta Umåkerryttaren Jonathan Carre. Skicklige Carre red ytterligare tre lopp under dagen och vann samtliga dessa! 

HP

Publicerad torsdag 21 maj 2020. info@umaker.travsport.se