Global Vertigo starkast

Solänget körde tävlingar ikväll med omväxlande yttre förutsättningar. En som bemästrade detta på bästa sätt var Global Vertigo (Per A Lennartsson) som segrade överlägset, trots ett lopp den tunga vägen.


Global Vertigo hamnade ungefär mitt i fältet efter start, vilket blev andra utvändigt när fältet formaterat sig. Redan 1250 kvar styrde Micael Melander på i tredjespår och blev hängades där till mitt på bortre långsidan. Då tryckde Melander på gasen och övertog sedermera ledningen dryga halvvarvet kvar. Ledningen växte med längd för längd och de nådde upploppet i ensamt majestät för att vinna med fem längder på 1.18,2a/2140m. Tränar gör Per A Lennartsson och han deläger hästen tillsammans med Ulrika Johansson. Förstapriset var på 25 000 kronor. Trea i loppet blev Gariella (Krister Söderholm/Aleksi Kytölä) som avslutade riktigt vasst mitt i banan.

Noterat:

Cover Princess var snabb från start och tog ledningen med John Östman, som släppte för ett lopp i rygg på ledaren. De kunde gå ut i andraspår med 900 kvar och körde sig till ledningen in i slutsvängen. Gick undan till seger med 3,5 längder på 1.18,0a/2140m. Det var 10 000 kronor i förstapris. Tränar gör Sari Jauhojärvi som driver en filial på Umåker.

Det blev en tredjeplats i treåringsloppet för Gräns Prinsessan (Stefan Johansson/Mikael Melefors). The Bank-dottern har inlett karriären med raden 2-2-3 och hon segrade förra året i Panne de Moteurs Unghästserie.

HP 

Publicerad tisdag 19 maj 2020. info@umaker.travsport.se