Gosens Titana och From the Mine

Det travades på Bodentravet denna Valborgsmässoafton och det blev två segrar till Umåkerekipagen.


Först ut var Gosens Titana som ledde runt om för Johan Dolling Millberg. Sedan övertygade From the Mine (Catarina Norqvist) i Valborgsmässostayern med Stefan Johansson i vagnen.

Gosens Titana öppnade bra för sin tränare Johan Dolling Millberg och de kunde försvara innerspåret. De nådde halvvarvet på 1.31,9 och ökade på för att nå varvet på 1.30,1. På upploppet joggade de ifrån till en enkel seger med fyra längder på 1.29,3v/1640m.

Johan Dolling Millberg är inte bara tränare och kusk, utan han äger dessutom stoet som tjänade 25 000 kronor. Därmed passerade hon 100 000 kr inkört.

From the Mine var raskast från start för Stefan Johansson, men de fick släppa ledningen in i första sväng för ett lopp i tredje invändigt. 1300 kvar rundade fram till rygg ledaren och där kunde de avvakta till upploppet. Då vreds From the Mine ut till attack och mitt på upploppet var det avgjort. Segern skrevs till 2,5 längd på 1.13,8a/2640m.

Catarina Norqvist tränar och deläger vinnaren tillsammans med Stall Grå HB som även har fött upp hästen. Det var 35 000 kronor i förstapris i Valborgsmässostayern.

Andraplatsen till Mr Golden Quick (Mika Forss/Mika Haapakangas) som gick först utvändigt och Eder Bob (Sandra Eriksson/Anna Näslund) som drog i ledningen.

Noterat:

Debuterande Gräns Prinsessan (Stefan Johansson/Mikael Melefors) grejade en andraplats från ledningen. En andraplats blev det även för Mr Joke Diamond (Jens Eriksson/Aleksi Kytölä) i Valborgsmässosprintern). Just Celebration (Ove A Lindqvist/Sören Lennartson) var ute i en spårtrappa och blev trea.

HP

Publicerad fredag 1 maj 2020. info@umaker.travsport.se