Nacrous och B.W.T.Devil

Det blev två segrar i Boden under torsdagskvällen och Magnus A Djuse körde båda. På bilden ser vi en stolt Nacrous (John Östman) och den andre segraren var B.W.T.Devil (Mika Haapakangas).


Nacrous spetsade direkt, men Magnus A Djuse släppte för att få loppet som andra häst på innerspår en bra bit bakom ledaren som drog på i 1.10-tempo inledningsvis för att varva på 1.12. Nacrous var ikapp i slutsvängen och tog sig förbi mitt på upploppet till en säker seger med 1,5 längd på 1.14,7a/2140m. Det var 35 000 kronor i förstapris i loppet som ingår i Wången Cup till ägarna Travtränare Håkan Eriksson AB, Anders och Diegos Hästar AB och Stall Gidde HB. John Östman tränar Ready Cash-stoet.

B.W.T.Devil startade från innerspår och tog hand om ledningen för Magnus A Djuse i sulkyn. De nådde 500 meter på 1.15,4 och fick sedan dämpa för att varva på 1.18,8. På baksidan fick de press i ledningen, men på upploppet kunde hålla undan till seger med en halv längd på 1.17,1v/2140m. Här var det 25 000 kronor i förstapris till Martti & Pirjo Kärkkäinen från Finland som äger vinnaren. Tränar gör Mika Haapakangas.

Noterat:

Mats Gällerstedt högg till sig en del av priskakan i kallblodsloppet. Han var tvåa själv med Källsjöviking, en placering som han delade med Lillfax som kördes av Sandra Eriksson. Dessutom var Ove A Lindqvist femma med Guli Vinn.

Mika Haapakangas fick med sig en tredjeplats med Redhot Tap Dancer som kördes av Magnus A Djuse.

HP

Publicerad fredag 29 maj 2020. info@umaker.travsport.se