Rapport ekonomi och prispengar.

Ni kan förutsättningarna med den världsomfattande pandemin. Det har förstås även inneburit stora förändringar för oss, och en publikfri V75-helg kostade på. Trots detta räknar vi med att redovisa ett plusresultat för helåret. Det är också nödvändigt för långsiktig styrka.


Vi investerar tufft i banbelysning, säkerhetsspår, TV-studio samt smådjursanpassning av veterinärkliniken, vilket i sin tur ger oss en ny långsiktig hyresgäst, Distriktsveterinärerna. Kostnadsbesparingar görs via planerat uppskjutet anläggningsunderhåll (främst målning) samt en fortsatt tuff kostnadskontroll.

När det gäller prispengar så hade vi budgeterat med att skjuta till en extrasudd på 300 000 kronor på årsbasis, men den får vi stå över mtp omvärldsutvecklingen. Övriga prismedelöronmärkta pengar kommer självklart att delas ut, och vi har idag fastslagit lite mer i detalj hur det kommer att se ut.

I augusti (två tävlingsdagar) kör vi inga P21-lopp, utan de två loppen får istället 25 000 kronor i förstapris.
- Det ligger tätt med breddlopp på närliggande banor (8/8 Sk, 16/8 D, 23/8 Bo) och när våra medel räcker till detta känns det rätt. Vi tror att de hästar som skulle ha startat i P21-loppen kommer att ha starttillfällen ändå, säger HP.

Den 14/9 är vi huvudbana och kommer då att köra sex lopp med 50 000 kronor i förstapris.

När vi har ”kallblodsdagen” den 13/11 med finaler i Norrlands Elitserie (tre finaler med 100 000 kr i förstapris) kommer vi även att köra Kung i Norr och Prix Umåker med 75 000 kronor i respektive förstapris, precis som förra året. Där lägger vi även in ytterligare ett lopp med 50 000 kronor i förstapris.

Den 30/11 kör vi lunchtävlingar och normalt är det åtta lopp den tävlingsdagen. Vi har valt att lägga till två lopp med 25 000 kronor i förstapris den tävlingsdagen.
- Vi ser nu att det kan vara lite tunt med tävlingstillfällen den perioden och vi har utrymme att lägga in två extra lopp den dagen, säger HP.

Just nu har vi en underfinansierad prisbudget, men om det blir prispengar som inte blir utbetalda kommer dessa att läggas på att höja ett antal lopp från 25 000 kronor till 30 000 kronor i förstapris - så långt pengarna i prisbudgeten räcker.

Vi tycker att det är bäddat för en bra höst på Umåker.
Har ni frågor eller funderingar kring verksamheten, ekonomin eller prispengarna är ni välkomna att höra av er.

Vi syns och hörs!

/Robert Karlsson, vd

Publicerad onsdag 27 maj 2020. info@umaker.travsport.se