Dante Godiva istället för långkalsonger

Robert Karlssons ledare till travprogrammet för tävlingarna på söndag 8 mars.


Barndomsminnen väcktes till liv

När jag var liten grabb (vilket förstås är ett bra tag sedan) så hände det emellanåt att vi ”for ut och körde”. Ett nöje i tiden. Vi bara åkte iväg med bilen och tittade oss omkring. Vi åkte Volvo. Först en senapsgul CXL 159, sedan en vit GTB 801. På bilradion var det som jag minns det (medveten om att minnen kan förändras med tiden) ofta sportradion och ofta bandy. Lars ”Knatten” Olsson pangade in en hörna för Sandviken och Tord Amré briljerade i Ljusdals tröja. Kan fortfarande förnimma doften där i baksätet.

Numera händer det ytterst sällan, men i söndags var det dags. Drog iväg med bilen och enda lilla planen var att köpa långkallingar på Avion. Hamnade dock först på loppmarknad. Vår damklubb tuggar på med dessa, med stort engagemang. Skulle ljuga om jag sa att företeelsen är min grej, men jag inser att väldigt många andra finner nöje i att botanisera bland borden för att hitta fynd. Räcker med att kolla på Carina och Malin Axroths minspel för att inse att loppis fascinerar.

Tog en fika på Café Loppan och rullade sedan en bit norrut. Fina omgivningar. Genuint. Svängde förbi Robert Dunder i Ytterboda och synade hans fina nybyggda stall från utsidan. Ingen var hemma så det bar iväg ytterligare en bit norröver. Plötsligt materialiserade sig Ratu och Anna Eidegren Beijar hade precis tagit in några av Ratugängets hästar för ompyssling. Kärleken mellan människa och djur gick inte att ta miste på. Farbröderna Magnifik Brodde och Höwings Star kivades lite. Båda startade på V75 Bergsåker dagen innan. Den förstnämnde var lite för pigg bakom bilen och fick tas lugnt, men återkom starkt i skymundan. Idag möter han Mika Haapakangas-tränade lågflygaren Mr Golden Quick i en läcker duell. Yrvädret Avaboy sökte uppmärksamhet. Han är lite som Emil i Lönneberga. Allt kan hända. Treåringen årsdebuterar idag. Ser jag fram emot.

Och så längst inne i stallet, Dante Godiva, dagens höjdpunkt. Så enastående kloka ögon. Majestätisk uppsyn. Räcker med att titta på honom för att förstå att han är något alldeles extra. ”Den bästa häst jag har tränat”, som Samu Sundqvist säger. Det fanns i leken att även han skulle ha startat idag, men årsdebuten får vänta. Ifjol häxade det i de större loppen. I år hoppas vi…

Egentligen är det ju hästarna travsporten handlar om. Först som sist. Ibland kan jag tycka att det glöms bort lite. Hästarna. Deras individualitet. Dragningskraften. Det unika.

Innan vi åkte synade vi Magnificent I.H, en tvåårig spänstig helbror till Eva I.H, som sprätte runt i hagen. Ingen enkel herre enligt Anna, men med Ready Cash som pappa och med sådana syskon (även samma mamma som Selmer I.H.) kan det nog bli synnerligen spännande på sikt.

Det blev inga långbombare denna söndag, men det blev Dante Godiva. Vackert så.

Grand Slam 75 och samarbetspartners

Dags för en ny söndag. Att kolla in våra fina tävlingar på plats är ett gott tips. Det börjar tina fram högoktaniga hästar, och även stora pengar att spela om idag. Vi har rivit bort isen och nu är det grus som gäller. På restaurangsidan är vi under förändring. Vi kommer att driva förtäringsbiten i egen regi med start idag. Även i övrigt är det väldigt många framåtriktade och roliga bollar i spel på och kring Umåker. Travskolehästen ”Lelle” (Le Chapeau), som har gått finfint i Felicia Olssons regi, aviserar start och vi hoppas på ett gäng supportrar på plats. Motståndet kommer bland annat från formstarka hemmaduon Red Hot Tap Dancer (Haapakangas) och Variety Show (Dunder).

Gott om samarbetspartners idag. Bro & Tak, Rälsgrävarn, Centerpartiet, K-Bygg Fresks (som också har en alldeles nyuppsatt reklamskylt), Lantmännen Maskin, Nordströms El, GS Däckservice (sällsynt passande namn denna dag), Lundquistgruppen, Haga Plåt, Garage57 och Umeå Maskinstation är alla med oss. Stort tack för er medverkan.

Hoppas att vi syns idag. Med eller utan långkalsonger.
Känn dig varmt välkommen.
Snart är vi igång!

Robert Karlsson VD

Publicerad måndag 2 mars 2020. info@umaker.travsport.se