Dubbla sto-segrar på Bergsåker

Bergsåker körde kvällstrav på onsdagskvällen och det blev två segrar till Umåker. Det var Emilie K. (Aleksi Kytölä) och Zooropa (Robert Dunder) som segrade i varsitt lopp.


Emilie K. togs lugnt från start, men Mika Forss kunde hitta andrapar utvändigt. Han valde dock att krypa ner på innespår en bit ner i fältet när ledarduon körde hårt i detta långlopp. 1400 kvar gled ekipaget ut som första häst i andraspår och fick en rygg med 1100 kvar. De kom fram bra på sista långsidan och kopplade greppet i mitten av slutsvängen. Love You-stoet gick undan till en lätt seger med tre längder på 1.16,4a/2640m. Det var 40 000 kronor i förstapris till ägaren och tränaren Aleksi Kytölä.

Zooropa startade längst ut bakom bilens vingar med sin tränare Robert Dunder som direkt valde att backa ner i kön. Där satt de kvar till mitten av slutsvängen när attacken kom i spåren. Det var långt fram, men Raja Mirchi-dottern spurtade och hann fram till målfotoseger. Det är Stall Sälen och Göstasbuss som äger vinnaren som tjänade 60 000 kronor. Detta var hennes tredje seger i årets femte start.

Noterat:
Wild Donnan (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) var tvåa i ett försök till Sleipner Cup, trots namnkunnigt motstånd. Bra!

HP

Publicerad torsdag 12 mars 2020. info@umaker.travsport.se