Kallblodsfest

Håkan Perssons ledare i travprogrammet inför 13/11: "Ikväll är det dags för kallblodsfinalerna i Norrlands Elitserie. De bästa tre- och fyraåringarna tävlar i Eld Kevins respektive Troll Kevins lopp. Vi får se de bästa stona gå ut i Polkettas lopp och vi kryddar kallblodsfesten med Kung i Norr för de bästa kallblodsgrabbarna. Bordet är dukat!"


Travrestaurangen
Apropå dukat bord, så öppnar vi ikväll (om inget oförutsett inträffar) Travrestaurangen för restauranggäster. Det är bordsbokning via tickster.com som gäller och bordsbokningen stänger torsdag 12/11 kl. 12:00, eller när restaurangen är fullbokad. Detta för att vi ska kunna ”Covid-anpassa” bordsplaceringarna så säkert som möjligt. Information om bordsbokning finns längst ner på denna sida.
Vi hade tidigare planer på att även öppna upp läktarplatserna i en begränsad omfattning, men när smittläget ser ut som det gör i regionen valde vi att enbart öppna restaurangen.

Kallblodsfinalerna
Undertecknad förändrade tilläggsgränserna i framförallt unghästfinalerna tills i år. Utfallet blev i alla fall att vi fick fler anmälda hästar. Det kanske finns andra orsaker till detta, men det känns bra att ha elva finalister i respektive final i år. Dessutom håller loppen mycket hög klass. Stofinalens proposition fick en marginell förändring och här blev loppet fullt. Den troliga vinnaren är Åsrud Vilja som körs av Rikard N Skoglund, men lillebror Robert Skoglund vill säkert utmana med sin Sundbo Nova som står bra inne med 40 meter tillgodo och körs av Magnus A Djuse.

Högklassiga tävlingar
Förutom alla fina kallblodslopp har vi även en det godbitar bland varmblodsloppen. Prix Umåker som är ”årets längsta lopp” över 3640 meter. Vi har ”…men kör själv då! – KRAFFT B-tränarlopp” där det väntar ett hederspris i form av en pall hästfoder till vinnaren i loppet där tränaren själv måste köra sin häst. Totalt hade vi 43 (!) anmälda hästar med över 1000 startpoäng. Mycket glädjande!

From the Mine – rätt upp i Guld!
Den silvergrå omslagspojken From the Mine har inte bara blivit en guldhäst, utan till och med en Gulddivisionsvinnare. Det var härligt att se honom leda Gävle Stora Pris från start till mål. Vi har pratat mycket om hans goda egenskaper, startsnabbheten och inställningen. Det finns anledning att tro att vi har många kapitel kvar att skriva om sagan om From the Mine. Vi gratulerar ägarna/uppfödarna i Stall Grå HB (familjen Moliis) och tränaren Catarina Norqvist till framgångarna!

Rossi Palema
Thule Jonsson har en sällsynt förmåga att forma dugliga tävlingshästar. Den senaste i raden är Rossi Palema som utvecklats till en STL-vinnare. Han är Thules andra STL-vinnare i år, eftersom han tidigare i år även fått segra med Jagger Boko.

Pollypuff
Shetlandsponnyn Pollypuff var knappt slagen i Svenskt Ponnytravkriterium förra året. I år gjorde mor och dotter, Monica och Vendela Lång, den Långa resan till Jägersro för att starta i Svenskt Ponnytravderby. Trots en tappsko på vägen, kunde Vendela hålla Pollypuff på rätt köl till en överlägsen seger.

Don Viking
Ikväll får vi se Don Viking i Kung i Norr, men vi ska också passa på att hylla honom med några rader för segern i Monté-SM för kallblod. En seger som togs på det nya svenska rekordet. Stefan Dellbro tränar och deläger med uppfödaren Anneli Oskarsson.

Ariel T.Dream
Förra tävlingsdagen reds Ariel T.Dream in till en femteplats och blev därmed miljonärska. Caroline och Lars Forsner har redan ställt av montédrottningen för att förbereda henne på en avelskarriär. Hon stannar alltså på 1 000 705 kr intjänat och 22 montésegrar.

Håkan Persson
Sportchef/Kommunikatör

Publicerad måndag 9 november 2020. info@umaker.travsport.se