Rote Lin starkast i kallblodsstayern!

Lunchtävlingar hemma på Umåker idag och det blev hemmaseger i Kallblodsstayern genom Rote Lin. Hemmaamatören Josefin Olofsson tränar och i sulkyn satt Magnus A Djuse. Magnus som dessutom grejade en kusktrippel under tävlingarna. Finske gästen Hemmi Salminen tog en dubbelseger genom Lillamaggan och B.G.Emma.


web-8183.jpg

Whitsun Madonna (Mats E Djuse/Tina Loft) hamnade i tredje invändigt från bakspår. Smögs med och fick luckan i slutsvängen. Avslutade sylvasst och hann fram för att avgöra i tid innan mållinjen. Första årssegern! Bear Briar var snabbast från start och satt direkt i ledningen från springspår. Försökte dra undan i slutsvängen, men kunde inte svara vinnaren. Tracks satt i fjärde invändigt och kom fram i samma lucka som vinnaren. Avslutade mycket bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/7ACOFBFFwk8

Rote Lin (Magnus A Djuse/Josefin Olofsson) inledde i spets, men fick släppa och efter några ledarskiften satt hon i tredje invändigt. Gick ut som första i andraspår med 1200 kvar. Fick göra jobbet, men kunde ändå avgöra i tid. Bra! Hibovalle galopperade kort efter start och hamnade i kön. Gick med i tredjespår under slutrundan och avslutade bra till andraplatsen. Stjärnvinn Linn blev först utvändigt efter ett halvvarv och kördes framåt för att hitta ner i ledarryggen 1150 kvar. Ut 350 kvar och avslutade bra till tredjepriset.
https://youtu.be/yMgYzHkycQg

web-8360.jpg

Alfas Leonore (Nicklas Westerholm) kom igenom bra från start och hamnade i tredje utvändigt, vilket senare blev andra utvändigt. Kunde avvakta med attacken till slutsvängen och då avslutade hon vasst till segern. Combatant Motion kördes fram utvändigt ledaren. Pressade sig till ledningen dryga varvet kvar. Kämpade bra, men kunde inte stå emot vinnaren. Affair Amok öppnade bra, men släppte i första sväng och fick med dryga varvet kvar ta tredje invändigt. Fick sen lucka och avslutade positivt till tredjeplatsen.
https://youtu.be/M3IhixZfffk

web-8460.jpg

Importedfrmdetroit (Magnus A Djuse/Markus Pihlström) satt i fjärde utvändigt. Gick med i tredjespår 800 kvar och kunde sätta in slutstöten i slutsvängen. Vann till slut lätt. Vic de Luxe gick med i rygg på vinnaren under större delen av loppet. Avslutade mycket positivt till andraplatsen. Zorro Swing satt i tredje utvändigt och drog tåget i tredjespår sista 800. Hade grepp i slutsvängen, men kunde inte stå emot de som liftat i rygg. Bra som trea.
https://youtu.be/QIcb4qg8suo

Lillamaggan (Hemmi Salminen) kördes fram utvändigt ledaren. Kopplade greppet inne på upploppet och vann säkert. Bra insats. Love of Mine spetsade och ledde loppet till mitt på upploppet. Kunde inte stå emot vinnaren som tuggat utvändigt. Queen of Fashion kördes i tredje invändigt. Fick luckan i slutsvängen och avslutade bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/UMWf4464_DU

B.G.Emma (Hemmi Salminen) satt i femte utvändigt. Styrde på i fjärdespår 500 kvar och fick en vid sväng. Hann fram till knapp seger. Fly Bird Fly satt i tredje utvändigt. Gick på via tredje 500 kvar. Kunde inte svara vinnaren som gnuggade sig förbi kort före mål. Vance Avenue Alma inledde invändigt, men hittade ut i andra utvändigt. Blev lite fast när attackerna kommer i både tredje- och fjärdespår, men fick senare fritt mellan hästar och kunde greja tredjeplatsen.
https://youtu.be/dZ6AfwfJACI

Estelle Ima (Magnus A Djuse/Irene Worrsjö-Johansson) öppnade bra, men släppte för att få rygg på ledaren. Luckan kom i slutsvängen och hon kunde spurta till säker seger. Storm Rider satt i andra utvändigt, gick på 1200 kvar för att ta positionen utvändigt ledaren med dryga varvet kvar. Hade grepp när det svängde in på upploppet, men kunde inte svara vinnaren. Jewel of Renka kördes till spets in i första sväng. Fick tryck på sista långsidan, försökte försvara sig - men fick ge sig på upploppet. Försvarade tredjeplatsen med knapp marginal.
https://youtu.be/dZ6AfwfJACI

Bara Blixten (Malin Viklund/Ann-Sofie Ivarsson) hamnade i tredje utvändigt. Gick på 750 kvar och då gick det i blixtens hastighet. Satt i ledningen 600 kvar och höll säkert undan hela vägen in i mål. Deviljas Oden satt i femte utvändigt. Gick på via tredje på sista långsidan och tog sig fram utvändigt ledaren. Kunde dock aldrig få grepp om ledaren, men bra som tvåa. Hallsta Molly fick tidigt överta ledningen. Kunde inte svara vinnaren, men följde med invändigt till tredjeplatsen.
https://youtu.be/SbsYmyGlZRo

web-8871.jpg

A.W.'s Kicklight (Peter Wikström/Mats Viklund) tog en kort startgalopp, men hittade benen snabbt och andra utvändigt. Avancerade fram utvändigt ledaren 750 kvar. Kopplade greppet direkt upp upploppet och hann precis undan före en snabbspurtande Boston Flip. Han hittade ner i tredje invändigt och kom fram invändigt genom slutsvängen. Fick luckan i utgången av den samma och spurtade strålande, men hann inte riktigt fram. Nära. She's My Heaven tog hand om ledningen och ledde till upploppet. Höll till tredjepriset.
https://youtu.be/M6X82dtS6Aw

Bara Prinsen (Micael Melander/Monica Åberg) spetsade, men släppte för ett lopp i ledarrryggen. De kunde poppa ut som första häst i andraspår 1100 kvar. Det blev en upploppsduell och hårt i mål, men segern till Bara Prinsen. Trollbackens Thor inledde utvändigt ledaren och kördes till ledningen 1500 kvar. Kämpade bra, men kunde inte stå emot utvändigt Bara Prinsen sista biten. Hallsta Remix kördes invändigt och fick sen lucka mitt på upploppet. Avslutade bra till tredjeplatsen.
https://youtu.be/2aOgEqMjOcA

Text: Håkan Persson
Foto: Jenny Rehnman