Rossi Palema slog till igen

Det var lunchtrav på Bodentravet idag och det blev en Umåkerseger för Rossi Palema (Thule Jonsson) som segrade lätt med Mats E Djuse. (arkivbild)


Rossi Palema startade från bakspår med Mats E Djuse och de kunde hitta ut i fjärde utvändigt. 700 kvar gick de på i tredjspår och levererade en bra långsida. I slutsvängen kunde Rossi Palema vila i rygg på ledaren, för att kliva ut och koppla greppet direkt på upploppet. Rossi Palema gick undan till en lätt seger med sju längder på 1.12,1a/1640m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna i Firma Jonssons Hästgård från Röbäck. Tränare är Thule Jonsson och detta var tionde årssegern för honom.
I samma lopp spurtade Wasa Warrior (Tomi Haapio/Aleksi Kytölä) in på en tredjeplats.

Noterat:

Det blev en andraplats för Kalles Caviar Ås (Tomi Haapio/Catarina Norqvist) och en tredjeplats för Top Darian (Krister Söderholm/Anette Björklund).

Ikväll på Rommetravet tog Svante Båth en trippel. Det anmärkningsvärda var att de tre vinnarna var alla ägda i Umeå. Glorious U.M. (äg/uppf: U.M.Stable AB), Alesso (äg: Stall Disco Fever och deluppfödd av Jan R Larsson) och Gordon Mearas (äg: Stall Gordon med mera).

Text: Håkan Persson
Foto: TR Media

Publicerad fredag 6 november 2020. info@umaker.travsport.se