Zodiac och Selmer segrade

Bodentravet körde söndagstävlingar och det blev två Umåkersegrar. Zodiac Kronos (Anna Näslund) gick undan på upploppet til säker seger och Selmer I.H. (Ingemar Hultqvist) kördes till ledningen för att vinna mer eller mindre okörd.


Zodiac Kronos togs lugnt från start av Magnus A Djuse som gled ner i banan mitt i fältet. Det blev inledningsvis som fjärde häst i andraspår och lite senare var de med som tredje i andraspår. Varvet kvar kom de fram i andra utvändigt och i slutsvängen gick de på i tredjespår. Greppet kopplades 150 kvar och då kunde Zodiac Kronos gå undan till en enkel seger med fyra längder på 1.14,5a/2140m. Segern var värd 50 000 kronor till ägarna Hästbussen i Umeå AB och Anna Näslund. Tränar vinnaren gör Anna Näslund.

Selmer I.H. öppnade bra långt ute i banan och var med täten som första häst i andraspår genom första sväng. Sedan körde Samu Sundqvist till och fick överta ledningen med 1400 kvar. De passerade varvet på 1.13,8. På upploppet försökte konkurrenterna utmana, men Selmer I.H. gick säkert undan med tillsynes gott om krafter kvar till seger med 1,5 längd på 1.14,3a/2140m. Stall Ratu äger vinnare som inkasserade 50 000 kronor och därmed passerade 2,5 miljoner inkörda kronor totalt. Ingemar Hultqvist tränar vinnaren som han dessutom har fött upp. Här blev Eder Bob (Rikard N Skoglund/Anna Näslund) trea efter en invändigt resa, utan lucka till slut.

Noterat:

  • Ove A Lindqvist tog en kuskseger bakom Pure Islet (Ann-Catrin Frisk). I samma lopp var Somebody's Miracle (Stefan Johansson/Hans Nordqvist) trea.
  • Det blev även en tredjeplats för Don Viking (Ove A Lindqvist/Stefan Dellbro) i DubbelCupens försök.

Text: Håkan Persson
Foto: Carina Olofsson

Publicerad söndag 22 november 2020. info@umaker.travsport.se