Derbyseger för Pollypuff

Idag avgjordes Svenskt Ponnytravderby på Jägersro och i kat.A segrade Pollypuff och Vendela Lång. Det blev även en Umåkerseger på Hagmyren idag genom Wild Donnan (Stefan Dellbro).


Pollypuff fick revansch för förra årets målfotoförlust i Svenskt Ponnytravkriterium. Hon segrade överlägset (många längder) idag i Svenskt Ponnytravderby med Vendela Lång i sulkyn. Segertiden blev fina 2.29,1a/1640m. Det är Vendela Lång som tränar och Monica Lång äger Derbyvinnaren!

Wild Donnan startade från innerspår på tillägg med Ulf Ohlsson, men de hittade tidigt ut i andraspår och det blev till en början tredje utvändigt. Vid halvvarvspasseringen skedde ett ledarskifte, så det blev andra utvändigt för Wild Donnan. 900 kvar gick Ohlsson på i tredjespår och rundade fram till utvändigt ledaren med 700 meter hem. I slutsvängen pressade de ledaren och det blev en upploppsduell som vägde hela vägen in, men först det blev seger med en hals på 1.29,3v/2160m för Wild Donnan. Förstapriset i Svensk Travsports Kallblodsserie var på 30 000 kronor. Stefan Dellbro tränar och deläger tillsammans med uppfödarna Anneli Oskarsson & Stall Dubbel-W HB.

Text: Håkan Persson
Foto: Monica Lång

Publicerad söndag 4 oktober 2020. info@umaker.travsport.se