From The Mine vägrade ge sig i gulddebuten

Han tränas av en liten amatörtränare och har precis tagit klivet in i högsta klassen.
From The Mine är en liten häst med ett stort hjärta som kämpade hem sin första seger i Gulddivisionen för Magnus A Djuse.
– Det är helt osannolikt att man får vara med om det här. Jag bara skakar, sa tränaren och ägaren Catarina Norqvist.


Hon satte proffsen på plats i dagens sportsliga clou när Gävle arrangerade V75®. Catarinas ögonsten From The Mine har utvecklats markant och klättrat hela vägen upp i eliten. Även om han i senaste starten besegrade Disco Volante, så var det här hästens första start i Gulddivisionen på V75. Och han visade ingen pardon från början till slut. Han blixtrade direkt till ledningen och fick snabbt Hachiko de Veluwe på utsidan. Efter en inledning på 1.08,4 första 500 metrarna kunde körande Magnus A Djuse dämpa tempot till 1.12,8 första varvet. Hachiko de Veluwe gick närkamp in på upploppet samtidigt som Milligan’s School och Heavy Sound försökte en bit ut i banan. Men From The Mine vägrade att ge sig och höll undan med en halv längd. Segertiden blev 1.12,2/2140a och tvåa blev en tapper Hachiko de Veluwe. Vid sidan av banan stod en mycket lycklig tränare och ägare Catarina Norqvist. Hon har tagit sin stjärna hela vägen från noll till eliten.
– Det är helt osannolikt att man får vara med om det här. Jag bara skakar. Det var ju inget snack ifrån start. Vi hade gjort en liten förändring och längde käken för att han skulle vara förbättrad från start. Han har varit riktigt jävla dryg hela dagen och var dum mot hovslagaren och han har bitit mig för första gången i sitt liv. Han har bara lekt förut men nu är det tävling och han älskar ju det här. Hästen är åtta år men beter sig som en treåring, sa Catarina Norqvist.
– Det här är helt sanslöst alltså. Han har gått upp i guld och räcker. Min plan var att vara med och ta några slantar i höst. Men hästen är under kraftig utveckling och jag har sagt Sweden Cup. Där siktar jag stenhårt på att vara med sista helgen i maj. Det har jag haft i tankarna i två års tid.

Michael Carlsson, Kanal 75

image78pfj.png

Foto: Lars Jakobsson TR Bild och Mathias Gustafsson Gävletravet

Publicerad lördag 17 oktober 2020. info@umaker.travsport.se