Hallå där Håkan Persson

Håkan jobbar som sportchef på Umåker, banan som idag kör ett lopp (Boko Stables Hot'n Cold) där det startar både varmblod och kallblod.


Har någon bana tidigare kört lopp med både varm- och kallblod?
Vi vet att Skellefteåtravet körde ett uppvisningslopp för några år sedan, men det var utan riktiga prispengar och inget totospel. Sedan har det historiskt gjort något eller några försök, men såvitt vi vet i ”modern tid” är vi ensamma med prispengar och totospel.

Hur kom ni på idén?
Det var min chef Robert Karlsson som började spåna fram idén på ett av våra kreativa möten. Jag ska erkänna att jag inledningsvis var lite skeptisk, men ju mer vi pratade om det – desto mer intressant kändes det. Sedan fick vi med oss både Svensk Travsport och ATG, så då var det bara att köra.

Vad lärde ni er av fjolåret?
I premiärupplagan blev det för låg kallblodsklass och den lockade inte heller de bästa kallbloden i den klassen. Jag hade räknat tilläggen på att få med de bästa, men de kom inte. Sedan var kallbloden lite för orutinerade, vilket orsakade flera galopper.

Har ni förändrat något till i år?
Ja, det har vi. Vi har gått upp i klass på kallbloden, från högst 150 000 kr till högst 350 000 kr. Sedan gick vi ner i klass på varmbloden och stängde på miljonen. Samtidigt flyttade vi fram varmbloden 40 meter. Det är bra tre varmblod med i år, vilket är lite tråkigt. Däremot är det tre riktigt bra varmblod, bland annat färske STL-vinnaren Rossi Palema.

Är årets vinnare ett varm- eller kallblod?
Eftersom det blev en varm vinnare förra året, hoppas jag på en kall i år. Guli Björn som var med redan förra året, men var en av de som galopperade då. Han kan definitivt vara med därframme.

- travsport.se

Publicerad fredag 16 oktober 2020. info@umaker.travsport.se