Kytöläs dubbel

Bodentravet körde kvällstrav på torsdagen och Aleksi Kytölä hade lastat bussen för att hämta hem två segrar. Vinnarna var Fabrian B.R. och Darling Laser, vilka båda äntligen fick vinna igen.


Fabian B.R. fick en bra start från tillägg med Petteri Joki i sulkyn. De kom fram i tredje utvändigt som senare blev andra utvändigt. Där kunde de avvakta till 800 kvar när de gick på via tredjespår. Snabbt framme utvändigt ledaren och kort senare var de i ledningen med knappa halvvarvet hem. På upploppet brisade de undan till seger med fem längder på 1.14,6v/2160m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägarna Domsjö Trading AB, Lindström och Kytölä. Tränar gör Aleksi Kytölä.

Darling Laser hamnade inledningsvis mitt i fältet med Mika Forss från sitt tillägg. När fältet formerat sig hade kommit fram i andra utvändigt. 700 kvar blev de först utvändigt och i början av upploppet kopplades greppet. Vann säkert med 1,5 längd på 1.17,3v/2160m. Här var det 10 000 kronor i förstapris till Markus Rasanen i Finland som äger vinnaren som tränas av Aleksi Kytölä.

Vi noterade kusksegrar under kvällen för John Östman med O.K.Nalan (Gunnar Bertilsson) och Ove A Lindqvist med Faster than You (Robert Bergh).

HP

Publicerad torsdag 29 oktober 2020. info@umaker.travsport.se