Rossi Palema spetsade och STL-segrade

Thule Jonsson har lagt ännu en rikstotoseger till meritlistan. Denna gång var det Rossi Palema som spetsade och vann för Mats E Djuse. En riktigt fin prestation som innebar ett nytt banrekord på Skellefteåtravet. Segern i STL Bronsdivisionen var värd 110 000 kronor. Det blev även en seger i ett av ramloppen för Keiron Nalan (Mattias Berglund).


Rossi Palema startade från innerspåret och var mycket snabb första biten, så Mats E Djuse hade inga problem att ta hand om ledningen. De kom till halvvarvet på 1.09 och varvade på 1.12,7. Favoriten Cab Lane utmanade genom slutsvängen, men Rossi Palema behöll huvudet före hela vägen in till mål och segrade med en halv längd på nya banrekordet 1.11,2a/1640m. Segern i STL Bronsdivisionen var värd 110 000 kronor. Thule Jonsson tränar femåringen som ägs av Firma Jonssons Hästgård i Röbäck.

Keiron Nalan startade från innerspår, men kunde in behålla täten in i första sväng. Daniel Wäjersten gav honom ett lopp i rygg på ledande Kalles Caviar Ås (Caroline Forsner/Catarina Norqvist) som höll ett bra tempo. Dessa två fick en lucka till övriga och in på upploppet attackerde Keiron Nalan. Det stod och vägde på upploppet. Kort före mål kunde Keiron Nalan ta sig förbi till seger med en hals på 1.12,7a/1640m. Andraplatsen till Kalles Caviar Ås. Mattias Berglund tränar och deläger vinnaren tillsammans med Maria Sjöberg. Det var 25 000 kronor i förstapris i detta ungdomslopp.

Xanthis Excalibur (Stefan Johansson) grejade en andraplats i ett av dagens inledande lopp utanför kupongen.

Text: Håkan Persson
Foto: Ola Westerberg/TR Bild

Publicerad lördag 3 oktober 2020. info@umaker.travsport.se