Tre segrar i Boden

Bodentravet körde lunchtävlingar under torsdagen och det blev triss i segrar för gästerna från Umåker. Segertrion var Xanthis Excalibur, Gobo's Uppercut och Vännfors Grynet.


Xanthis Excalibur startade från bricka 12 med Jan Norberg och de intog köposition, vilket innebar fjärde utvändigt. De gick på 600 kvar och fick då en rygg, men i slutsvängen fick Xanthis Excalibur attackera och då gick det undan. Redan 150 kvar kopplades greppet till en lätt seger med 3,5 längder på 1.17,9a/2140m. Segern var värd 25 000 kronor, men också en biljett till finalen av Ponsee Cup som körs på Uleåborg den 19 december med 12 000 euro i förstapris. Ägare är Mats Bucht med flera och Stefan Johansson tränar fyraåringen.

Gobo's Uppercut startade från tredje ledet i en spårtrappa över lång distans och intog köpostion med Magnus A Djuse. 1600 kvar tog de sats från sjätte utvändigt för att landa utvändigt ledaren 1300 kvar. Där låg de lugna och såg stundtals lite slagna ut, men på upploppet visade Gobo's Uppercut att det bara var en synvilla. Greppet kopplades direkt och han gick undan till en säker seger med 3,5 längder på 1.22,1a/2640m. Förstapriset var på 25 000 kronor till ägarna Mattias Berglund och Maria Sjöberg. Mattias tränar och hästen är uppfödd av Gunilla Oscarsson.

Vännfors Grynet var snabb i väg från sitt tillägg med Magnus A Djuse och positionerade sig i rygg på ledaren, vilket senare blev tredje invändigt. Där smög de med, men kunde komma fram invändigt till ledarryggen 600 kvar. På upploppet vek Vännfors Grynet ut till attack och kopplade greppet 150 kvar till en lätt seger. Tredje raka! Segermaginalen blev fyra längder och tiden 1.35,1v/2160m. Det var 25 000 kronor i förstapris till ägaren Sven Olaf Nordli som även är uppfödare till vinnaren. Tränar gör Mats Gällerstedt.

Noterat:

  • Det blev en kuskseger vardera för John Östman (Gelato, tr. Gabriella Laestander) och Krister Söderholm (Witheveryheartbeat, tr. Anna-Carin Sandberg).
  • På Bergsåker var det kvällstrav och där blev det en ryttarseger i montéloppet för Caroline Forsner (Ivarsjoker, tr. Anders Lundberg).

HP

Publicerad torsdag 22 oktober 2020. info@umaker.travsport.se