Dante Godiva segrade igen

Stall Ratus Dante Godvia (Ingemar Hultqvist) åkte till Bodentravet och segrade med Samu Sundqvist i sulkyn. En fin prestation där han bara åkte ifrån motståndet till överlägsen seger.


Dante Godiva togs lugnt från start och blev hängande i fjärdespår genom första svängen, men tappade lite kontakt med fältet när de öppnade på 1.09 första halvvarvet. När de kom upp för varvning på 1.12,5 hade han anslutit och avslutade fältet som fjärde häst i andraspår. Med 750 meter kvar gick Samu på i tredjespår och Dante Godiva sköljde över fältet för att landa utvändigt ledaren i slutsvängen. Tidigt på upploppet kopplades greppet och han kunde gå undan till seger med åtta längder på 1.13,3a/2140m. Förstapriset var på 25 000 kronor. Ingemar Hultqvist tränar och Stall Ratu äger.
I samma lopp var Aleksi Kytöläs nyförvärv Fabian B.R. (Ove A Lindqvist) tvåa efter ett lopp utvändigt ledaren. De pressade sig till ledningen in i slutsvängen, men kunde inte försvara sig när Dante Godiva kom klivandes. Bra debut i nya regin.

Krister Söderholm adderade en kuskseger till sina dryga 2000 när han segrade med hemmahästen Yakari (Tommy Nyberg). De skrällde i Septemberstayern och detta var första segern för Yakari sedan januari 2019.

HP

Publicerad torsdag 17 september 2020. info@umaker.travsport.se