Trippel till Janne

Vi körde tävlingar under lördagsförmiddagen och det blev sex hemmasegrar, varav tre kördes av Janne Norberg. Trion var Rass Tanic (Krister Söderholm), Emperor (Lena Johansson) och Global Under Cover (Thomas Lindbom). Dessutom blev det första årssegern för såväl Bishop, Sandra V Eriksson och Gunilla Oscarsson. Mattias Berglunds Keiron Nalan grejade också första årssegern körd av Caroline Forsner, medan Vännfors Grynet tog andra raka med Mats Gällerstedt. Noterar även att Skellefteåhästen Xigaro Bay (Leif Eriksson/Hampus Eriksson) tog karriärens första seger i loppet för hästar som aldrig segrat. Hästen belönades med ett hederspris på 10 kg morötter.


imageylkm.pngBishop (Sandra V Eriksson/Gunilla Oscarsson) tog direkt hand om ledningen för att släppa densamma efter ca 400 meter. Efter ett lopp i rygg ledaren gick de ut drygt 600 meter från mål och travade utvändigt ledaren. Kopplade greppet i början av upploppet och vann säkert före Cemonroc de Coeur som gått i ledningen. Cemonrac de Coeur kom tilbaka sista biten, men kunde inte kontra. Tredjeplatsen till Caraway efter en invändig resa.

web-1916.jpgDans Mysak (Fredrik Sahlén/Gunnar Kristoffersson) öppnade bra från tillägg och låg i andraspår, men blev först utan rygg med ca 1200 meter kvar. Fick slag på ledaren redan 500 kvar, men tog sig förbi först på upploppet och kunde hålla undan. Tåga Odin hamnade först utvändigt, men kunde överta lednigen med ett och ett halvt varv från mål. Utmanade sista halvvarvet, men kunde inte stå emot vinnaren. Rappjerv startade från dubbla tillägg och tog sig successivt framåt. Försökte på upploppet, närmade sig min hann inte fram.

web-1996.jpgKeiron Nalan (Caroline Forsner/Mattias Berglund) hamnade i tredje utvändigt från bakspår. Gick på 700 kvar med en bra långsida. Pressade på ledaren i slutsvängen och fick grepp på upploppet, men invändige Wise Wind hade inte gett sig och kom tillbaka. Hårt! Segern till Keiron Nalan med en nos före Wise Wind som hade övertagit ledningen ca 1200 kvar och höll bra. Zacus Turbo kördes invändigt, fick luckan och avslutade bra till tredjepriset ute i banan.

web-2057.jpgRass Tanic (Jan Norberg/Krister Söderholm) hittade tredje utvändigt efter start från sitt bakspår. Gick på 800 kvar med en riktig rökare. Övertog ledningen knappa halvvarvet hem och gick sedan undan till överlägsen seger. Green Keeper U.S. fick loppet i rygg på ledaren. Kom ut i andraspår 300 kvar och avslutade bra til andraplatsen på avstånd. Trea blev Cao K. som öppnade raskt och kördes i ledningen, men kunde inte försvara sig när vinnaren kom susande.

web-2186.jpgXigaro Bay (Leif Eriksson/Hampus Eriksson) hamnade i kön som ensamstartande på tillägg. Kom ikapp fältet, gick på som första häst i andra spår efter ett varv. Fick ett övertag på ledaren på sista långsidan, men ledaren gav sig inte riktigt - samtidigt som Livet de Lux kom snabbt mitt i banan. Xigaro Bay kunde hålla undan till segern före Livet de Lux som reparerade en inledande galopp med stor markförlust på bra sätt. Digital Yaw kämpade bra från ledningen till tredjeplatsen.

web-2273.jpgVännfors Grynet (Mats Gällerstedt) kom iväg som tredje häst och inledde på innerspår. Gick ut som första häst i andraspår efter ett varv. Fick göra grovjobbet och kunde koppla greppet till slut för knapp seger. Ennos Opal var med som fjärde häst inledningsvis. Gick på via tredjespår halvvarvet kvar och utmanade hela vägen in i mål. Smedsmyrans Tindra spetsade och kördes i ledningen. Kunde dock inte freda sig på uppoloppet och blev trea.

web-2347.jpgEmperor (Jan Norberg/Lena Johansson) var snabbast iväg, även om några försökte utmana var det aldrig något snack om vem som skulle ta ledningen. Sedan ledde den debuterande fyraåringen loppet runt om till en behaglig seger. T.Wall's Ironmaid försökte utmana om ledningen, men valde ledarryggen och hängde med till andraplatsen på bra sätt. Extra Västerbo inledde i fjärde invändigt, men gick ut som första häst i andraspår med varvet kvar. Försökte utmana, men kunde aldrig hota och blev trea.