Två kalla i Skellefteå

Det blev två kallblodssegrar på Skellefteåtravet ikväll för Umåkerlaget. Först segrade Källsjöviking (bilden) med sin tränare Mats Gällerstedt. Sedan ville Hauan Odin inte vara sämre och ledde runt om med sin tränare John Östman.


Källsjöviking kunde inte vara med i spetskörningen, men Mats Gällerstedt tog sig raskt ut i andraspår och gled framåt för att bli först utvändigt i första sväng. De fortsatte framåt för att överta kommandot efter dryga halvvarvet som hade öppnats på 1.28,5. Sedan gick varvet på 1.28,2. Under slutvarvet drog de på i ledningen och även om de blev utmanade på upploppet, höll Källsjöviking undan till seger med en hals på 1.27,6a/2140m. Segern var värd 25 000 kronor. Mats Gällerstedt tränar. Tomas & Lennart Domeji deläger hästen tillsammans med Tina Asplund. I samma lopp avslutade Guli Anna (Stefan Johansson) till ett tredjepris efter ett lopp nere i kön.

Hauan Odin spetsade direkt med John Östman i vagnen. De öppnade upp med 1.30,2 på halvvarvet för att stämpla av 1.31,3 på varvet. De blev ganska hårt pressade i slutsvängen och såg faktiskt ut att få svårt att freda sig, men Hauan Odin kom tillbaka - med besked. På upploppet gick han istället undan till seger med 2,5 längd på 1.29,6a/2140m. Den finske ägaren Aimo Teppo kunde räkna in 25 000 kronor och det är John Östman som sköter träningen av den femårige hingsten. Här var Stålviktor (Mats Gällerstedt) trea och det var faktiskt han som utmanade vinnaren i slutsvängen.

Noterat:

  • I kvällens tredjelopp blev det framskjutna placeringar för Xanthis Excalibur (Stefan Johansson) och Blackie Lawless (John Östman) som var tvåa respektive trea bakom en överlägen segrar i Fox Star (Roger Nilsson).
  • Jagger Boko (Jan-Erik Erikson/Thule Jonsson) blev trea i en spårtrappa.
  • Ariel T.Dream och Caroline Forsners jakt på att nå miljonen går vidare. Nu blev det en andraplats i montéloppet och nu saknas blott 11 695 kronor till mil(jon)stolpen.

HP

Publicerad fredag 4 september 2020. info@umaker.travsport.se